Jong PSV toont intenties in openingsduel

Jong

Met Ruud van Nistelrooy voor het eerst aan het roer kwam Jong PSV goed voor de dag in Dordrecht. Bijna de gehele wedstrijd toonde de belofteploeg de juiste intenties. Aan het einde moest het team echter genoegen nemen met een punt.

Gelijk raak
Met de 18-jarige basisdebutant Aron van Lare begon Jong PSV vers aan nieuwe seizoen. In de 17e minuut was de eerste kans voor Jong PSV gelijk raak. Fodé Fofana kwam alleen voor de keeper en werkte koeltjes af. Daarna was het niet de thuisploeg, maar Jong PSV die de druk verder opvoert. De bal ging makkelijk rond voor het doel van de Schapekoppen, al leidde dat niet tot een uitbreiding van de score.

Meer verdiend
Debutant onder de lat Aron van Lare kon vlak na rust een tegentreffer niet voorkomen. Daarna zette FC Dordrecht gelijk weer druk, maar basisdebutant Mohamed Nassoh liet zich niet gek maken en koos gelijk voor de bal naar voren. Jong PSV pakte weer het initiatief. Het team weet zichzelf echter niet te belonen, waardoor de tegenstander in de slotfase bijna meer begon te ruiken. Toch bleef het bij 1-1.

Van Lare, Sambo, Seelt, Vos, Oppegärd (54/Felipe); Kjølø, Saibari, Nassoh (79/Thomas); Touré (54/Timan), Fofana (54/Antonisse,), Bakayoko.