Jong PSV thuis onderuit tegen FC Oss: 1-3

Jong PSV heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen FC Oss met 1-3 verloren. Ritzmaier scoorde namens Jong PSV.

Ritzmaier schiet Jong PSV op voorsprong
Jong PSV trad op maandagavond aan in het Jan Louwers Stadion voor de thuiswedstrijd tegen FC Oss. In het begin kreeg de ploeg van Darije Kalazic een aantal kleine kansen. Met name Quekel was tot twee keer toe dichtbij een doelpunt voor Jong PSV. Naar mate de eerste helft vorderde namen de bezoekers het spel over. Fosu-Mensah kon na een slordigheidje van de PSV-defensie alleen richting Bertrams, maar hij redde keurig. Ook vlak voor rust kregen de bezoekers kansen op de openingstreffer, maar opnieuw stond Bertrams in de weg. In blessuretijd van de eerste helft zocht Jong PSV nog eenmaal de aanval. Via een aantal schijven kwam de bal terecht bij Ritzmaier die hard uithaalde en Jong PSV daarmee op voorsprong bracht: 1-0.

Jong PSV kwam nog wel op voorsprong via Marcel Ritzmaier | © Pics United. Jong PSV kwam nog wel op voorsprong via Marcel Ritzmaier | © Pics United.

Jong PSV geeft voorsprong snel uit handen
Vlak na rust kreeg Marquet de kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij zag zijn inzet worden gekeerd door de doelman van FC Oss. Marquet nam de hoekschop zelf en hij draaide de bal op de bovenkant van de lat. Een minuut later was het raak voor de bezoekers. Jesse Bertrams kon in eerste instantie nog de bal keren, maar in de rebound wist Bakx het doel te treffen en bracht FC Oss terug in de wedstrijd: 1-1. De bezoekers namen meer initiatief en bleven de aanval zoeken. Sanusi van FC Oss maakte een actie in de zestien en schoot vervolgens binnen: 1-2. Jong PSV keek na rust snel tegen een achterstand aan. Na ruim twintig minuten in de tweede helft waren de bezoekers weer trefzeker. Opoku schoot de bal in de hoek en liet Bertrams ditmaal kansloos: 1-3. Alleen een klein kansje van Luković in de slotfase ging net naast het doel, maar gevaarlijk werd Jong PSV niet meer. Jong PSV ging na een matige tweede helft onderuit tegen FC Oss.