Jong PSV tegen Almere City op pole voor beste eindnotering Jong-ploegen

Artikel
Jong PSV tegen Almere City op pole voor beste eindnotering Jong-ploegen

In de laatste wedstrijd van het seizoen gaat Jong PSV op bezoek bij Almere City. De ploeg van Peter Uneken kan met een overwinning nog een plek stijgen en als dertiende eindigen. Voor Almere City is dat anders, zij spelen voor directe promotie naar de Eredivisie.

Selectie 
Jong PSV speelde de afgelopen weken met een samengestelde selectie doordat Corona veel spelers had uitgeschakeld. Mathias Kjølø, Kristófer Kristinsson en Jenson Seelt keren daarvan terug en reizen vanavond mee naar Almere City. Datzelfde geldt voor Fredrik Oppegård die vorige week op het laatste moment afviel. Fodé Fofana, Cheick Touré, Damian Timan, Fedde Leysen, Luis Felipe, Mees Kreekels en Richard Ledezma missen de laatste wedstrijd van het seizoen. Van Onder 18 sluiten Mylian Jimenez, Mohamed Nassoh en keeper Kjell Peersman aan.  

Beste Jong-ploeg  
Almere City moet vanavond winnen en hopen dat De Graafschap verliest en Go Ahead niet wint, alleen dan kan het direct promoveren. Jong PSV staat op pole voor de beste eindnotering van alle Jong-ploegen dit seizoen, maar is nog altijd binnen bereik van Jong AZ en Jong Ajax. De vorige wedstrijd tegen Almere City verliep teleurstellend. In de 4e minuut opende Fodé Fofana de score. Die voorsprong werd vastgehouden tot de 72e minuut. Uiteindelijk stond Jong PSV met lege handen toen Almere in de extra tijd de winnende binnenschoot.   

Afscheid 
Een aantal spelers en stafleden neemt na vanavond afscheid. Keepers Mark Spenkelink en Kyan van Dorp hebben een aflopend contract en de gehuurde Kristofer Kristinsson keert weer terug naar het Franse Grenoble Foot 38. Ook zit Peter Uneken vanavond voor het laatst op de bank. Hij had sinds 2019 de leiding over de belofte en was al sinds 2014 actief bij PSV.