Jong PSV strijdt mee om de Premier League International Cup

Artikel
Jong PSV strijdt mee om de Premier League International Cup

Jong PSV doet dit seizoen weer mee in de zesde editie van de Premier League International Cup. In dit toernooi strijden beloftenteams van twaalf Engelse clubs en twaalf clubs uit de rest van Europa tegen elkaar om deze prestigieuze prijs.

Trainer van Jong PSV Peter Uneken kijkt uit naar het toernooi. “Het is een hele leuke competitie met mooie wedstrijden en goede Europese ervaring voor de jongens.” De spelers van Jong PSV zijn volgens de trainer net zo enthousiast als hij. “Spelen tegen dit soort grote clubs, dat wil je meemaken. Daarom ben je voetballer geworden.”

Programma
Jong PSV speelt in groep D samen met Swansea City, FC Porto en Everton. Op donderdag 19 september is Swansea City de eerste tegenstander van Jong PSV. Gevolgd door Everton op woensdag 30 oktober en FC Porto op donderdag 17 december. Alle wedstrijden worden gespeeld om 19.00 uur. De 24 teams zijn verdeeld over zes poules van ieder vier teams. De groepshoofden en de twee beste teams op de tweede plaats kwalificeren zich voor de kwartfinales. Het toernooi wordt in Engeland afgewerkt.

FC Porto kan een gevaarlijke tegenstander zijn voor Jong PSV. De Portugezen hebben namelijk al twee keer eerder het toernooi gewonnen. Huidige kampioen FC Bayern München doet dit jaar niet mee. Zij worden vervangen door debutant AS Monaco.

Woensdag 11 september trappen West Ham United en Valencia het toernooi af.