Jong PSV stevig aan kop in vierde periode

Jong

De goede vorm van Jong PSV blijft aan! Ook in de mini-Lichtstadderby pakte de ploeg van Uneken de drie punten en in het nu ongeslagen in zijn laatste vijf duels.

Beide ploegen waren zeer aftastend in het begin van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was na een kleine twintig minuten spelen voor FC Eindhoven, maar na een redding van Delanghe schoot Botermans de rebound onbesuisd over. Jong PSV probeerde het wel via Sambo en Thomas aan de rechterkant, maar de voorzetten kwamen nog niet bij de juiste poppetjes terecht. De beste bijna kans was voor Sambo, die een voorzet van Antonisse net niet kon binnenkoppen. Ietwat uit het niets kwam PSV wel op voorsprong uit de corner die daarop volgde. Dennis Vos schoof de bal binnen na een slimme corner van Nigel Thomas. Ook kreeg Jong PSV nog dé kans op de ruststand op 0-2 te zetten, maar aanvoerder Daverveld faalde vanaf elf meter.

Sambo blijft scoren
De tweede helft begon voortvarender dan de eerste. FC Eindhoven zocht de aanval en dat leverde Jong PSV ruimte op in de omschakeling. Wel is het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde na rust, maar een zeer knappe relfex van Delanghe voorkwam de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd drong FC Eindhoven wel aan, maar echt gevaar leverde het niet op. Jong PSV daarentegen loerde op zijn kans en dat loonde zich tien minuten voor tijd. Rechtsback Shurandy Sambo maakte wederom een doelpunt en noteerde zo alweer zijn zesde treffer van het kalenderjaar namens het beloftenteam. De zege kwam hierna niet meer in gevaar en zo boekt Jong PSV wederom een overwinning en is het nu stevig aan kop in de vierde periode.

Delanghe; Sambo (88/Seelt), Daverveld ©, Vos (46/Felipe), Oppegard; Matuta, Rigo (88/Saibari), Kjolo; Thomas (70/Fofana), Kristinsson, Antonisse.