Jong PSV speelt met 2-2 gelijk tegen MVV

Jong PSV heeft vrijdagavond op de valreep een punt meegenomen uit Maastricht. De ploeg van trainer Pascal Janssen kwam in de slotfase via Albert Gudmundsson op gelijke hoogte tegen MVV. Suently Alberto maakte de andere Jong PSV-treffer.

Kansenoverwicht
Een op zeven plaatsen gewijzigd Jong PSV kreeg in Limburg na dertien minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Paal en Verreth, twee van die nieuwelingen in vergelijking met het duel van afgelopen maandag, mochten zomaar vrij combineren in het Maastrichtse strafschopgebied, maar slaagden er niet in een schot op doel te lossen. Spits Piroe, ook al een nieuweling, slaagde daar na een half uur wel in, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Geens. Kort voor rust vond N’Koyi namens de thuisploeg wel het doel. Hij werd over het hoofd gezien door de Jong PSV-defensie en werkte in vrijheid de 1-0 binnen.

PSV O19-speler Joël Piroe stond tegen MVV in de spits bij Jong PSV PSV O19-speler Joël Piroe stond tegen MVV in de spits bij Jong PSV

Gudmundsson redt punt met 15e seizoenstreffer
Jong PSV verslapte er geenszins van. In de tweede helft ging de ploeg van Jansen vrijwel direct op zoek naar de gelijkmaker en vond deze, na een aantal gemiste kansen, kort voor de klok het uur had geslagen. De mee naar voren gekomen Alberto zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Gudmundsson en liet Geers daarmee kansloos: 1-1. Een keerpunt in de wedstrijd bleek het niet. Sterker nog, via Ciranni nam MVV opnieuw de leiding. De nummer 14 van de thuisploeg liet Van Osch met een vrije trap volstrekt kansloos. Topscorer Gudmundsson behoedde zijn ploeg echter voor een nederlaag door enkele minuten voor tijd de 2-2 binnen te lopen.

Van Osch; Van Vlerken, Van Bruggen, Alberto, Carolina; Duarte, Paal Rommens; Gudmundsson, Piroe(70/Lonwijk), Verreth