Jong PSV speelt gelijk in vermakelijk duel

Jong PSV heeft maandagavond met 3-3 gelijk gespeeld tegen N.E.C. Nijmegen. In het Philips Stadion zagen 656 bezoekers een vermakelijk duel met zes goals en twee strafschoppen. Paal kreeg in de 90e minuut zijn tweede gele kaart en dus rood.

Op achterstand
Jong PSV kende maandagavond een bliksemstart tegen de Nijmegenaren. Na 33 seconden kreeg Gudmundsson een strafschop. De IJslander ging zelf achter de bal staan en schoot raak: 1-0. Vlak daarna kreeg Laursen een grote kans om de voorsprong al binnen vijf minuten te verdubbelen. De buitenspeler leek te twijfelen tussen een voorzet en een schot en lobte de bal vervolgens naast. Na de goede openingsfase van Jong PSV golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen een aantal kansen. Na 23 minuten resulteerde een kans van N.E.C. in de gelijkmaker: Joppen kopte de bezoekers naast de ploeg van Haar. Na de gelijkmaker werden de bezoekers gevaarlijker en kregen ze enkele kansen. Room hield het beloftenelftal lange tijd op de been, maar zag Van de Pavert vlak voor rust scoren: 1-2.

Room stopte maandagavond een strafschop Room stopte maandagavond een strafschop

Vermakelijke tweede helft
Ook in de tweede helft gaf scheidsrechter Kooij al vroeg een strafschop. Braken ging achter de bal staan, maar miste vervolgens. De uitblinkende Room zat in de goede hoek en kon redden. Een kleine twintig minuten later was het wel raak: Golla schoot de 3-1 binnen voor de bezoekers. Vlak hierna deed Jong PSV weer iets terug: Lammers kon een afvallende bal eenvoudig binnenschieten en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. Een klein kwartier voor tijd was het opnieuw Lammers die scoorde. De spits schoot knap binnen na een mooie dribbel. In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de winnende treffer. Die viel niet meer, waardoor Jong PSV - N.E.C. eindigt in een 3-3 gelijkspel.

Room; Van Vlerken, Kardes, Obispo (C), Paal; Rigo (61/Mauro Junior), Gudmundsson (90/Carolina), Rosario; Lammers, Maher, Laursen (59/Malen).