Jong PSV speelt doelpuntloos gelijk in Rotterdam

Jong

Jong PSV speelt gelijk tegen Excelsior. In Rotterdam eindigde de ontmoeting zonder doelpunten. Een zware blessure van Mees Kreekels gaf een zwart randje aan de wedstrijd.

Ramp voor Mees Kreekels
De wedstrijd begon rampzalig voor Mees Kreekels. De verdediger kwam kort na de aftrap lelijk ten val en verliet het veld per brancard. Dennis Vos nam zijn plaats in. Kort hierna haalde de thuisploeg uit op het doel van Vincent Müller, maar met een goede reflex hield de Duitser het net leeg. Het eerste gevaar namens Jong PSV kwam van Fode Fofana. De spits haalde uit van afstand maar zijn inzet stuitte op de Rotterdamse doelman. Uit een volgende corner was Tijn Daverveld dichtbij. Zijn grote kopkans werd ternauwernood geblokkeerd door de verdediging van Excelsior. Beide ploegen hielden een hoog tempo vast, met hoekschoppen over en weer. Fofana kwam weer gevaarlijk voor namens Jong PSV. Met fraai voetenwerk wist hij vier spelers van Excelsior voorbij te dribbelen maar de druk was te hoog om tot schietkans te komen. Enkele minuten later was het weer Fofana met de grootste kans van de eerste helft, een geplaatst schot die enkele centimeters langs het doel ging. De stand bleef 0-0.

Veel kansen, geen goals
In het tweede bedrijf was de eerste grote kans voor Jong PSV, weer een kopbal van Daverveld die naast het doel ging. Ook Damian Timan deed een duit in het zakje. Een vrije trap vanaf een meter of twintig krulde mooi richting het doel, maar ging net voorlangs. Twintig minuten voor tijd kwam de grootste kans van Excelsior, een uithaal uit de verre hoek schoof het doel voorbij. Na een periode van rust zorgde een handige dribbel van Mathias Kjølø voor wat vaart in de aanval, maar een doelpunt kwam er niet uit. Invaller Jeremy Antonisse wist zichzelf met een knappe aanname voor het doel te zetten. Excelsior-doelman Damen was echter scherp genoeg om de inzet te keren. In de laatste tien minuten ging Jong PSV vol voor de aanval. Na een reeks van kansen wist echter niemand de bal in het net te prikken. De thuisploeg deed nog een waardige poging in de slotfase, maar Müller was weer scherp. Zonder doelpunten eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Müller; Sambo, Kreekels (5/Vos), Daverveld, Oppegård; Matuta, Doudah (62/Kristinsson); Bakayoko (62/Antonisse), Fofana (82/Rigo); Kjølø (82/Thomas), Timan.