Jong PSV speelt derby tegen Helmond Sport

Jong PSV speelt derby tegen Helmond Sport
2 min
Jong

Na MVV Maastricht-uit en Jong FC Utrecht-thuis staat de derde wedstrijd in acht dagen op het programma voor Jong PSV. De ploeg gaat vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport. Peter Uneken en zijn mannen moeten winnen om aansluiting bij de top van het rechterrijtje te houden.

Selectie
Jong PSV reist met een 21-koppige selectie af naar Helmond. Dat doet de ploeg met Maxime Delanghe en Joël Piroe in de gelederen. Zij komen het team vanuit de A-selectie versterken. Ten opzichte van het duel tegen Jong FC Utrecht zijn er weinig wijzigingen. Tijn Daverveld is er niet bij tegen de provinciegenoot, iets wat wel geldt voor Jeremy Antonisse, Jenson Seelt en Fedde Leysen.

Historie
De laatste drie duels die in Helmond werden uitgevochten, won Jong PSV allemaal. De belofteploeg van PSV leed in het seizoen 2016-2017 voor het laatst een verlies bij de buurman vijftien kilometer verderop. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-3. Robin Schoonbrood en Sekou Sidibe (2x) scoorden toen namens Jong PSV. Wint de ploeg van Uneken vrijdagavond, slaat het een gat van zes punten met de Helmonders.

De aftrap van Helmond Sport - Jong PSV is om 21:00 in het SolarUnie Stadion. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports 4 en het schakelprogramma op FOX Sports 1.