Jong PSV sluit kalenderjaar af tegen Almere City

Jong PSV sluit kalenderjaar af tegen Almere City
2 min
Jong

De laatste wedstrijd in 2020 is er voor Jong PSV een tegen een opponent uit de bovenste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City verloor dit seizoen pas eenmaal en dus wacht de ploeg van Peter Uneken een zware kluif.

Selectie
Maar Jong PSV wil het jaar ook goed afsluiten. Het team wacht al een tijdje op een zege en dus is het een mooi moment om zo vlak voor kerst een driepunter te pakken. Dat doet het team zonder Fredrik Oppegard en Yorbe Vertessen. Eerstgenoemde sloot afgelopen week al aan bij de A-selectie en maakte tegen RKC Waalwijk zijn debuut. Vertessen liep op de training een blessure op. Vincent Müller en Kyan van Dorp zijn er wel bij. Zij zijn de doelmannen in de twintigkoppige selectie van Uneken.

Hoopgevend
Uneken en zijn manschappen kunnen vertrouwen halen uit de laatste twee edities van Jong PSV - Almere City. De laatste, in 2018-2019, staat vooral bij Joël Piroe op zijn netvlies gebrand. Met vier doelpunten was hij hoofdverantwoordelijke voor de 5-2 overwinning op de Flevolanders. Het jaar ervaar schoot Donyell Malen de belofteploeg met twee goals richting een 3-2 zege. Kortom: PSV Campus De Herdgang blijkt de laatste jaren voor Almere City een haast onneembare vesting.

De aftrap van Jong PSV - Almere City is maandagavond om 18.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports 1.