Jong PSV sluit af met zege op FC Volendam

Jong PSV heeft de laatste competitiewedstrijd winnend afgesloten. Rayhi tekende voor beide doelpunten van Jong PSV dat voor de negende keer ongeslagen bleef: 2-0.

Eerste helft: Jong leidt verdiend
Voor Jong PSV stond op vrijdagavond op sportcomplex De Herdgang de laatste competitiewedstrijd op het programma. Jong ontving FC Volendam. Hoewel de eerste kans voor de bezoekers was trok Jong PSV daarna het initiatief naar zich toe. Jong wist de score na negentien minuten te openen via Rayhi. Hij kon de bal net buiten het strafschopgebied oppikken en schoot de bal met links in de linkeronderhoek, buiten bereik van doelman Zwarthoed: 1-0. Het meeste gevaar in de eerste helft kwam van de voet van Van Overbeek. Hij bracht meerdere malen Quekel in stelling, maar hij miste het geluk aan zijn zijde. Een bijna niet te missen bal op de doellijn kreeg hij niet binnen gewerkt en andermaal keerde de doelman zijn inzet. Een ruimere voorsprong na 45 minuten was meer dan verdiend geweest.

Mohamed Rayhi zorgde voor beide treffers van Jong PSV | © Pics United Mohamed Rayhi zorgde voor beide treffers van Jong PSV | © Pics United

Jong PSV sluit seizoen af met zege
In het begin van de tweede helft was Rayhi dichtbij zijn tweede treffer. Zijn schot ging via de lat uit het doel. Daarna kwam FC Volendam beter in de wedstrijd en creëerde een aantal kansen. Luwas kon binnenschieten, maar Loof voorkwam dat de bal over de lijn ging. Even later was diezelfde Luwas gevaarlijk. Ditmaal had Bertrams een goede save in huis om zijn schot te keren. Het venijn van de tweede helft zat in de slotfase. Rommens schoof uitstekend in en schoot van ruim buiten de zestien op doel. Doelman Zwarthoed had alle moeite om zijn schot uit het doel te tikken. Toch wist Jong PSV de score te verdubbelen. Van Overbeek werd weggestuurd, maakte de actie in de zestien en behield keurig het overzicht. Hij zag de vrijstaande Rayhi en hij tekende voor zijn tweede van de avond: 2-0. Het was meteen de laatste actie van Rayhi.

Jong PSV eindigt op veertiende plaats
De ploeg van Darije Kalezic bleef voor de negende keer op rij ongeslagen en eindigde met de zege op FC Volendam op de veertiende plaats. De ploeg behaalde uit 38 wedstrijden 46 punten.

J. Bertrams, Noor, Loof, Leemans, Heesakkers, Rommens, Van Overbeek (90 Boljević), Marquet, Quekel (89, Cmiljanić), Luković en Rayhi (87, Sanoh).