Jong PSV slikt nederlaag in Den Bosch

Jong PSV heeft vrijdagavond een ruime nederlaag tegen FC Den Bosch moeten slikken. In de Brabantse hoofdstad verloor de ploeg met 5-0.

Overwicht Den Bosch
Zonder de afwezige captain Armando Obispo had Jong PSV voor rust moeite grip op het spel van FC Den Bosch te krijgen. Hoewel de thuisploeg niet tot grote kansen kwam, ontwikkelde het een veldoverwicht en hield het de ploeg van Dennis Haar vrij gemakkelijk van het eigen doel af. Na een half uur spelen slaagde FC Den Bosch er ook in wat meer druk richting het doel van Yanick van Osch te creƫren. Grote kansen leverde dat, behoudens een aantal dreigende voorzetten niet op. Zodoende leek het duel op een 0-0 ruststand af te stevenen, ware het niet dat scheidsrechter Freek van Herk de bal luttele seconden voor het rustsignaal op de stip legde na hands van Jurich Carolina. Vossebelt benutte de toegekende strafschop feilloos: 1-0.

Aanvoerder Nick Vossebelt van FC Den Bosch (hier op de rug te zien) tekende voor de 1-0 Aanvoerder Nick Vossebelt van FC Den Bosch (hier op de rug te zien) tekende voor de 1-0

Vossebelt blinkt uit
Na rust werd er aanmerkelijk sneller gescoord. Na een krappe minuut tekende aanvaller Kaars van de thuisploeg voor de 2-0 door een knappe actie van Bouyaghlafen in alle vrijheid binnen te werken. Daarna was het opnieuw de beurt aan Vossebelt, die na een overtreding mocht aanleggen voor zijn tweede strafschop en wederom niet faalde: 3-0. Na een duw in de rug van de mee opgekomen Dirk Abels was het vijf minuten later Jong PSV dat vanaf de stip iets terug mocht proberen te doen, maar waar de Bosschenaren koel bleken, miste Olivier Rommens. Via alweer Vossebelt en invaller Siani kreeg Jong PSV, waar Karim Bannani zijn debuut in het betaald voetbal maakte, daarna nog twee treffers om de oren: 5-0.

Van Osch; Abels, Kardes, Van Vlerken, Carolina (74/Bannani); Rommens, Duarte, Ritzmaier (58/Konings); Mauro Junior, Malen (66/Daneels), Laursen