Jong PSV ruim onderuit in Dordrecht: 4-0

Jong PSV heeft vrijdagavond de goede resultaten van de afgelopen wedstrijden geen vervolg kunnen geven. In Dordrecht verloor de ploeg van Pascal Jansen met 4-0 van de plaatselijke FC. Steven Bergwijn viel al vroeg uit met een enkelblessure.

Blessure Bergwijn
De wedstrijd was nauwelijks op gang gefloten of Jong PSV kreeg al een flinke domper te verwerken. De goed in vorm verkerende Bergwijn werd veel te stevig aangepakt door de Dordtse defensie en moest zich al na vijf minuten laten wisselen voor Beto da Silva. Met hem in de ploeg volgde na een relatief rustige openingsfase een tweede tegenslag. In de 18e minuut ontsnapte aanvaller Janga aan de aandacht van de Jong PSV-defensie, waarna hij zijn sprint bekroonde met de openingstreffer: 1-0. Het antwoord van de beloften liet lang op zich wachten, maar kwam nog wel voor rust. Na een indraaiende vrije trap nam Koch het doel met het hoofd onder vuur, maar zag hij doelman Te Loeke al grabbelend redding brengen.

Trainer Pascal Jansen zag zijn aanvaller Steven Bergwijn al vroeg afhaken met een enkelblessure Trainer Pascal Jansen zag zijn aanvaller Steven Bergwijn al vroeg afhaken met een enkelblessure

Jong PSV vergeet te scoren, Dordrecht loopt uit in slotfase
De eerste tien minuten na rust waren van Jong PSV-kant stukken beter dan de 45 daarvoor. Het spel was dwingender en de ploeg van Jansen was via Leemans in die fase ook heel dicht bij de gelijkmaker. De aanvoerder schoot een vrije trap maar net naast de verkeerde kant van de paal. De thuisclub bleef echter ook gevaarlijk. Zo had Vleugels een voorzet van Janga voor het intikken, maar faalde hij oog in oog met Koopmans. Nadat Beto da Silva tweemaal kort achter elkaar dreigend voor het doel van Dordrecht verscheen, maar niet kon zorgen voor de gelijkmaker, besliste Janga zeven minuten voor tijd het duel met zijn tweede treffer van de avond. Na de 3-0 van Bijl tekende Daniels in de blessuretijd voor het slotakkoord.