Jong PSV reist met kleine selectie naar Nijmegen

Jong PSV reist in speelronde 11 van de Keuken Kampioen Divisie af naar Nijmegen voor een ontmoeting met N.E.C. De ploeg van Peter Uneken had een moeilijke seizoensstart maar ging met een overwinning de interlandperiode in. Gaan de punten mee naar Eindhoven? Een update.

Selectie
Richard Ledezma en Chris Gloster zitten nog niet bij de selectie van Jong PSV. Zij zijn nog niet terug van interlandverplichtingen met Jong Verenigde Staten. Justin de Haas en Amar Catic kampen nog met blessures. Vandaar dat Jong PSV vandaag over een relatief kleine selectie beschikt. Mike van de Meulenhof liet de training van PSV 1 schieten om te kunnen aansluiten bij Jong PSV. Koen Oostenbrink is teruggekeerd van zijn blessure en kan vanavond mogelijk minuten maken.

Onderling resultaat
N.E.C. is doorgaans een lastige tegenstander voor Jong PSV. In zes eerdere ontmoetingen won N.E.C. drie keer, twee keer werd het gelijkspel en een keer won Jong PSV. De vorige uitwedstrijd tegen de Nijmegenaren werd een doelpuntrijk gelijkspel die 4-4 eindigde. N.E.C. kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Maar in de tweede helft wisten de Eindhovenaren het om te buigen tot 2-4. In de slotminuten scoorde N.E.C. nog tweemaal en de punten werden gedeeld.

Vorm
Met zeven punten uit negen wedstrijden staat Jong PSV op plaats 19 in de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. staat met tien punten uit negen wedstrijden op plaats 14. Jong PSV won de vorige wedstrijd, thuis tegen FC Volendam, met 3-1 door doelpunten van Cyril Ngonge en Yorbe Vertessen. De vorige wedstrijd van N.E.C. werd een 1-0 verliespartij tegen NAC Breda.

De wedstrijd is vanavond om 20.00 uur in het Goffertstadion en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben.