Jong PSV profiteert van vroege rode kaart Excelsior

Artikel
Jong PSV profiteert van vroege rode kaart Excelsior

Jong PSV pakt drie punten in eigen huis na een vroege rode kaart van Excelsior. De ploeg van Peter Uneken kwam in de eerste helft op achterstand maar wist zich te herpakken in het tweede bedrijf.

Vroeg rood
De eerste kansen waren voor de uitploeg, maar Youri Roulaux hield meerdere keren een Rotterdamse inzet knap tegen. De eerste grote mogelijkheid van Jong PSV kwam via Richy Ledezma die een vrije trap van de rand van het zestienmetergebied mocht nemen. Zijn schot stuitte helaas op de verdediging van Excelsior en leverde geen verder gevaar op. Na nog geen twintig minuten speeltijd moest de uitploeg verder met tien man. Ledezma was doorgebroken en werd onderuit gehaald door de Rotterdamse doelman. Jong PSV wist echter niet te profiteren van de rode kaart. Vlak voor rust kwam er een vrije kopkans voor Excelsior en Roulaux werd gepasseerd, Jong PSV ging met achterstand de kleedkamer in. 


Comeback
Bij de aftrap van de tweede helft was Jong PSV gelijk gevaarlijk. Jordan Teze kon van dichtbij een lage voorzet geven maar de bal vond geen eindstation. Later was het Amar Catic die zijn inzet van dichtbij op de doelman zag gaan. Noni Madueke brak de ban voor Jong PSV en wist zichzelf vrij te spelen voor het doel van de Rotterdammers. Hij faalde niet en maakte de gelijkmaker. In de slotfase van de wedstrijd wist Roulaux met een prachtige redding een tegendoelpunt te voorkomen. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Excelsior nog een hoekschop. Uit de counter hierna wist Ngonge de winnende te scoren om drie punten in Eindhoven te houden.


Opstelling Jong PSV
Roulaux; Gloster, Daverveld, De Haas ©, Teze, Gomes, Kjølø (45’ Ngonge), Schoonbrood, Madueke, Catic (84’ Sidibe), Ledezma (71’ Vertessen).