Jong PSV pakt punt in Velsen

3 min

Jong PSV heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Telstar in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen. Gudmundsson maakte de goal voor de ploeg uit Eindhoven. Na een uur spelen moest Jong PSV met tien man verder: Cmiljanic ontving een directe rode kaart van scheidsrechter Van Herk.

Doelpunt Gudmundsson
In een ijskoud Rabobank IJmond Stadion waren beide elftallen, net als op de ranglijst, erg aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Eindhoven: Bergwijn legde de bal op de rand van het zestienmetergebied perfect klaar voor Rommens, die hem vervolgens hard over schoot. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de thuisploeg: Lilipaly schoot na een kwartier spelen een vrije trap over het muurtje van Jong PSV binnen: 1-0. Erg lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong: zeven minuten later scoorde Gudmundsson met een van richting veranderd afstandsschot, waardoor de stand gelijk getrokken werd. Vlak voor rust vloog een vrije trap van Telstar nog bijna in het doel van keeper Van Osch. Loof kon de bal wegwerken waardoor beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand: 1-1.

Rode kaart Cmiljanic

De vier meegereisde uitsupporters zagen dat dezelfde elf namen als in de eerste helft weinig kansen kregen. Het eerste voorzichtige gevaar kwam pas na ongeveer een uur spelen, toen De Wijs het na een individuele actie probeerde met een schot van afstand. Een paar minuten later moest PSV de wedstrijd met tien man voortzetten: Cmiljanic ontving van scheidsrechter Van Herk de directe rode kaart na een overtreding op Tissoudali. Telstar wilde profiteren van de man meer situatie en ging op zoek naar de voorsprong. Echt grote kansen kreeg het echter niet direct na de rode kaart. De ploeg van trainer Pascal Jansen werd in de gehele tweede helft niet gevaarlijk. Bergwijn had nog een paar mooie individuele acties, tot uitgespeelde kansen leidde het echter niet. In de slotfase van de wedstrijd had Jong PSV moeite met de thuisploeg en kon het alleen maar tegenhouden, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke scrimmages. Tot een doelpunt kwam het niet meer, waardoor Jong PSV een punt pakt in het koude Velsen.