Jong PSV pakt eerste winst van het nieuwe jaar in Dordrecht

Jong

Jong PSV pakt drie punten in het eerste uitduel van 2021 in Dordrecht. De ploeg van Peter Uneken liet veel controle zien en won met 2-3 door een eigen doelpunt van de thuisploeg, een knappe solo van Kjølø en een geweldige vrije trap van Thomas.

Totale controle
In de openingsfase werd het zestienmetergebied van de tegenstander snel opgezocht. Jeremy Antonisse zette de Dordtse doelman vroeg in de wedstrijd aan het werk en ook Kristófer Kristinsson deed een poging, maar zijn inzet ging over. Shurandy Sambo en Ismael Saibari deden ook een duit in het zakje, waaronder een schot op de lat. De druk was hoog in het voordeel van de Eindhovenaren in de eerste dertig minuten. Ondertussen had Kyan van Dorp, de vervanger van Vincent Müller, het niet druk. Na een half uur was de enige poging van de thuisploeg een schot ruim over het doel. Basisdebutant Johan Bakayoko was hard aan het zoeken naar zijn eerste doelpunt voor Jong PSV. Een wild schot richting de kruising was zijn eerste echte gevaar. Vlak voor rust viel daar het verwachte doelpunt. Antonisse werd vrijgespeeld en gaf goed voor. Een speler van FC Dordrecht werkte de bal over de streep, eigen doelpunt en de voorsprong voor Jong PSV.

Twee minuten, twee goals

Na de rust was het de thuisploeg die het beste uit de kleedkamer kwam. Drie minuten in de tweede helft kwam het eerste schot op doel voor FC Dordrecht en het was gelijk raak, de gelijke stand stond weer op het bord. Uit een vrije trap leek de voorsprong terug te komen, maar het schot van Antonisse werd gepakt door de Dordtse doelman. De buitenspeler kreeg daarna weer een grote kans na voorbereidend werk van Mathias Kjølø, maar vanuit een moeilijke hoek ging de bal net naast het doel. In ongeveer twee minuten kwam de voorsprong ruim terug. Eerst was het Kjølø die zichzelf in het zestienmetergebied vrij wist te lopen en koeltjes afrondde. Een ruime minuut later mocht invaller Nigel Thomas aanleggen voor een vrije trap van een meter of twintig. Snoeihard knalde de aanvaller de bal achter de Dordtse doelman, 1-3 in een mum van tijd. In het slotakkoord liet de thuisploeg weer van zich horen. Een geplaatste kopbal in de verre hoek was niet te stoppen voor Van Dorp, 2-3. Een spannende eindfase leverde geen doelpunten meer op en de drie punten gingen naar Eindhoven.

Van Dorp; Sambo, Kreekels, Daverveld, Oppegård; Doudah (80/Matuta), Saibari, Kjølø; Kristinsson, Bakayoko (64/Thomas), Antonisse (80/Timan).