Jong PSV pakt drie punten tegen RKC

Jong PSV heeft vrijdagavond gewonnen van RKC Waalwijk. Op De Herdgang werd het 3-2. Gudmundsson scoorde twee keer voor de ploeg van Haar. De andere treffer werd gemaakt door Ritzmaier. Het was de eerste overwinning op De Herdgang voor Jong PSV dit seizoen.

Doelpuntrijke openingsfase
Jong PSV begon sterk aan het duel met RKC Waalwijk. Binnen vijf minuten kwam het via Ritzmaier al op voorsprong. De Oostenrijker kon een fraaie bal van Gudmundsson eenvoudig binnenschieten bij de tweede paal. Slechts zes minuten later was het opnieuw raak: Gudmundsson werd gevloerd in het strafschopgebied en kreeg een penalty, die hij vervolgens zelf binnenschoot. Weer zes minuten later viel er opnieuw een doelpunt. Bergkamp deed iets terug voor de bezoekers en schoot de 2-1 binnen: een doelpuntrijke openingsfase op De Herdgang. De Waalwijkers hadden na de aansluitingstreffer een duidelijk overwicht en kregen een reeks kansen. Zo eindigde een omhaal van Voskamp op de lat en kreeg Bakari een niet te missen kans. Room redde knap waardoor het 2-1 bleef. Vlak voor rust kregen Malen en Lammers nog kansen op de 3-1. Beiden schoten naast, waardoor Jong PSV en RKC Waalwijk gingen rusten bij een 2-1 stand.

Gudmundsson scoorde vrijdagavond twee keer Gudmundsson scoorde vrijdagavond twee keer

Fraaie treffer Gudmundsson
De tweede helft begon met een tegenvaller voor de ploeg van trainer Haar: RKC Waalwijk kreeg al snel een strafschop na een handsbal van Malen. Voskamp faalde niet en zette de bezoekers vanaf elf meter op gelijke hoogte. Na een klein uur spelen kwam daar weer verandering in. Gudmundsson omspeelde doelman Vaessen en schoot Jong PSV weer op voorsprong. Een knappe goal. Na de treffer van de IJslander hadden de bezoekers een licht overwicht en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Room moest enkele keren in actie komen om de voorsprong te behouden. Ook kopte Voskamp een grote kans over. Het was dus vooral tegenhouden in de slotfase. Dat lukte, want RKC Waalwijk wist niet meer te scoren. Vlak voor tijd werd het nog bijna 4-2: Duarte schoot van afstand op de lat na een fraaie individuele actie.

Room; Van Vlerken, Teze, Obispo, Carolina; Rigo, Gudmundsson (63/Laursen), Duarte; Lammers (63/Verreth), Ritzmaier (82/Rommens), Malen