Jong PSV opent PLIC met gelijkspel tegen Swansea City

Jong PSV is er niet in geslaagd om de groepsfase van de Premier League International Cup in te luiden met een zege. De ploeg van Peter Uneken keert met een punt uit het 1-1 gelijkspel terug naar Nederland.

Ngonge brengt de voorsprong
Het eerste half uur bleef doelpuntloos met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was het Cyril Ngonge die de ban brak. Na een rappe counter wist de Belgische aanvaller, op aangegeven van Horváth, het net te vinden voor de 1-0. Jong PSV hield het tempo hoog, maar voor de rust kwamen geen doelpunten meer.

Terugslag Swansea
Jong PSV kwam uit de rust met Richard Ledezma ingevallen voor Claudio Gomes. Lang leken de Eindhovenaren de voorsprong vast te houden maar in de eindfase van de wedstrijd sloeg Swansea City terug. In de 77e minuut werd Liam Cullen vrijgespeeld en hij wist de gelijkmaker achter Lars Unnerstall te werken. In de laatste minuten werd nog gestreden maar een doelpunt kwam niet meer.

Jong PSV speelt in groep D samen met de onder 23-teams van Swansea City, FC Porto en Everton. De volgende wedstrijd is op 30 oktober tegen Everton in het Haig Avenue in Engeland. Maandag speelt Jong PSV verder in de Keuken Kampioen Divisie tegen SC Cambuur, thuis op PSV Campus De Herdgang.

Unnerstall; Wallenburg, Soulas, Daverveld, Gloster; Thomas (67/Lauwers), Horváth (84/Sidibe), Afellay; Ngonge, Gomes (46/Ledezma), Schoonbrood.