Jong PSV op oorlogssterkte tegen FC Den Bosch

Artikel
Jong PSV op oorlogssterkte tegen FC Den Bosch

Na een korte onderbreking door het winterse weer mag Jong PSV vanavond thuis aantreden tegen FC Den Bosch. Voor de winterstop was dat een bijzondere wedstrijd, want door Covid-19 moest het maar liefst achttien spelers missen en om dezelfde reden ontbraken er ook bij Den Bosch vaste namen.

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel: Jong PSV werd aangevuld met spelers van PSV onder 18. Daarbij scoorde de debuterende Fodé Fofana twee keer en droeg daarmee enorm bij aan de 3-2 overwinning. Fofana, die inmiddels vast bij de selectie zit, zal sowieso uitkijken naar de wedstrijd. Romano Postema, speler van FC Den Bosch, is namelijk een oud-teamgenoot uit de tijd dat ze nog bij een amateurclub voetbalden.

Jong PSV is met 23 spelers vanavond op oorlogssterkte. Wel mist het Ismael Saibari vanwege een blessure. In de selectie zitten drie keepers: Mark Spenkelink, Kyan van Dorp en Vincent Müller. Die laatste vervangt Maxime Delanghe, hij was met PSV 1 meer naar Griekenland. Uiteraard ontbreekt ook Justin de Haas, hij maakt het seizoen op huurbasis af bij Dinamo Zagreb.

FC Den Bosch staat momenteel laatste, maar kan met een overwinning over FC Dordrecht heengaan. Jong PSV staat met twintig punten 17e. Wel hebben de mannen van Peter Uneken nog een wedstrijd tegoed. 

De wedstrijd Jong PSV – FC Den Bosch begint om 18.45 uur en is live te zien op ESPN 4