Jong PSV op bezoek bij VVV-Venlo

Met de uitwedstrijd bij VVV-Venlo komt er vrijdag voor Jong PSV weer een einde aan de tweeweekse onderbreking van de Jupiler League. Om 20.00 uur neemt Jong PSV het op tegen de Noord-Limburgers, die op de achtste plaats staan.

Lange voorbereiding
De ploeg van hoofdcoach Darije Kalezic heeft door de interlandweek alle tijd gehad om zich voor te bereiden op het duel. Alleen aanvoerder Clint Leemans ontbrak aan het begin van de week, hij speelde met Jong Oranje in Sedan tegen Jong Frankrijk. Jong PSV staat momenteel op de zestiende plaats in de Jupiler League en speelde de laatste twee duels met 1-1 gelijk. Op bezoek bij Telstar werd een punt gepakt, net als in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De laatste zege is echter alweer zeven wedstrijden geleden. Op zondag 15 februari won Jong PSV met 0-2 bij Sparta Rotterdam.

VVV in goede vorm
De afgelopen weken draaide VVV-Venlo uitstekend. Uit de laatste vijf duels werden elf punten gepakt en verloor de ploeg van hoofdcoach Maurice Steijn niet. Dat gebeurde voor het laatst bij Roda JC. De club uit Kerkrade was met 2-1 te sterk. Door die goede serie is VVV opgeklommen naar de achtste plaats en heeft het de subtop in het vizier. Bij een overwinning is het mogelijk dat de club naar de vijfde plaats in de Jupiler League stijgt.

Late tegentreffer
Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Jong PSV en VVV-Venlo in een 2-2 gelijkspel op De Herdgang. Na achttien minuten kwam het team van Kalezic op achterstand door een doelpunt van Melvin Platje. Na rust sloeg Jong PSV terug via Farshad Noor en Aleksandar Boljevic: 2-1. De thuisploeg leek zo de drie punten te gaan pakken, maar in de negentigste minuut sloeg VVV via invaller Abdelaziz Khalouta toe. Hij bezorgde Jong PSV een domper en behield zijn ploeg van een nederlaag. Koploper N.E.C. kan vanavond kampioen van de Jupiler League worden, de Nijmegenaren - een straatlengte voor op nummer twee FC Eindhoven - spelen thuis tegen Sparta Rotterdam.