Jong PSV op bezoek bij N.E.C.

Jong PSV op bezoek bij N.E.C.
2 min

Voor Jong PSV staat maandagavond een lastige wedstrijd op het programma. Koploper N.E.C. is om 20.00 uur de tegenstander in Nijmegen.

Wisselvallig begin van 2015
2015 is voorlopig nog niet het jaar van Jong PSV. Van de vier wedstrijden wist de ploeg van Darije Kalezic er slechts één te winnen. Dat was thuis tegen Jong FC Twente (4-1). De uitwedstrijden bij Achilles ’29 en FC Eindhoven werden beide verloren en afgelopen vrijdag werd de eerste nederlaag van 2015 op De Herdgang geleden tegen FC Emmen. Daardoor is Jong PSV nu terug te vinden op de dertiende plaats in de Jupiler League.

Terug naar de Eredivisie
N.E.C. degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, maar is hard op weg om binnen één jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Het staat inmiddels twaalf punten voor op zowel FC Eindhoven als Roda JC. De Nijmegenaren pakten negen punten uit de laatste drie duels en verloren na de winterstop alleen van FC Eindhoven. Met Sjoerd Ars heeft het team van Ruud Brood een echte topscorer in de selectie. Hij was tot nu toe al goed voor zestien doelpunten.

Zeldzame nederlaag N.E.C.
Eind augustus speelden Jong PSV en N.E.C. ook al tegen elkaar. In het Philips Stadion werd het destijds 1-0 voor Jong PSV, dat daarmee de eerste club was dat N.E.C. versloeg in de Jupiler League. Aleksandar Boljevic maakte in blessuretijd de enige treffer van het duel. De andere nederlaag die N.E.C. leed in dit seizoen was tegen FC Eindhoven (3-0). Thuis is N.E.C. nog ongeslagen, alle wedstrijden in De Goffert werden gewonnen.

JongPSV