Jong PSV op bezoek bij De Graafschap

Artikel
Jong PSV op bezoek bij De Graafschap

Jong PSV speelt vrijdagavond een uitwedstrijd bij De Graafschap. Het duel tussen de nummers zeven en veertien van de Jupiler League begint om 20.00 uur in stadion De Vijverberg.

Wachten op overwinning
De wedstrijd tegen De Graafschap is de tweede van de drukke reeks van Jong PSV, waarin de ploeg van hoofdcoach Darije Kalezic vier duels in twaalf dagen speelt. De eerste daarvan was maandag thuis tegen Helmond Sport. In het Jan Louwers Stadion kwam Jong PSV niet verder dan 0-0. Het was het tweede gelijkspel op rij voor Jong PSV, dat nu al drie duels achtereenvolgend niet gewonnen heeft.

De Graafschap op dreef
Afgelopen zondag speelde De Graafschap uit bij Roda JC. Die wedstrijd eindigde in 1-1. Roda kwam in het eerste kwartier al op voorsprong via Tom van Hyfte, maar in de tweede helft stelde Karim Tarfi orde op zaken met de gelijkmaker. Van de negen wedstrijden die de Superboeren speelden na de winterstop, werden er slechts twee verloren. Vijf keer won het team van hoofdcoach Jan Vreman, de andere twee duels eindigden in een gelijkspel.

Thuiszege op De Graafschap
De eerste wedstrijd van december speelde Jong PSV tegen De Graafschap. Het treffen werd omgezet in een 3-1 zege door doelpunten van Jorrit Hendrix, Rai Vloet en Moussa Sanoh. Kristopher Vida scoorde in het Jan Louwers Stadion namens de uitploeg de 2-1. Mocht Jong PSV winnen in Doetinchem, dan kan het bij een nederlaag van Jong FC Twente de Tukkers passeren. De Graafschap staat op de zevende plaats en kan bij een zege FC Oss en FC Emmen voorbij gaan op de ranglijst van de Jupiler League.