Jong PSV ontvangt Helmond Sport

Jong PSV ontvangt Helmond Sport
3 min

Jong PSV neemt het maandagavond op tegen Helmond Sport. Het duel tussen de nummers vijftien en negentien van de Jupiler League begint om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven.

Drukke periode
Het duel met Helmond Sport is de eerste wedstrijd in een drukke reeks in de Jupiler League. De komende elf dagen speelt Jong PSV maar liefst vier wedstrijden. Eerst dus tegen Helmond, vrijdag een uitwedstrijd bij De Graafschap, vervolgens weer in het Jan Louwers Stadion tegen MVV Maastricht en tenslotte gaat Jong PSV nog op bezoek bij Telstar.

Laatste thuiszege in januari
Het is alweer een tijdje geleden dat Jong PSV een thuiswedstrijd wist te winnen. De laatste keer was eind januari, toen Jong FC Twente met 4-1 werd verslagen. In de zes wedstrijden die daarop volgden boekte de ploeg van hoofdcoach Darije Kalezic pas één zege. Op Het Kasteel werd een 0-2 overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Daardoor is Jong PSV terug te vinden op de vijftiende plaats in de Jupiler League. Bij winst op Helmond kan het nummer veertien Telstar op de ranglijst passeren.

Weinig zeges voor Helmond
Voor Helmond Sport verloopt het seizoen niet zoals gewenst. De club staat negentiende in de Jupiler League en boekte pas vijf overwinningen dit seizoen. De laatste daarvan was in de afgelopen speelronde tegen RKC Waalwijk, dat laatste staat. Helmond won overtuigend met 3-0. Daardoor is het gat met de Waalwijkers opgelopen tot zes punten. In de negen wedstrijden daarvoor pakte de ploeg van hoofdcoach Jan van Dijk slechts drie punten, allemaal uit een gelijkspel.

Eerder dit seizoen verloor Jong PSV in Helmond met 2-1 | © Pics United Eerder dit seizoen verloor Jong PSV in Helmond met 2-1 | © Pics United

Verlies in Helmond
Een van die vijf zeges van Helmond Sport was eerder dit seizoen op Jong PSV. Eind november werd het 2-1. Menno Koch scoorde namens het team van Kalezic al vroeg de 0-1, maar twintig minuten later werd het door Jack Tuyp 1-1. Lang leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd liet Oumar Diouck de 2-1 aantekenen.

Kaartverkoop
Vanavond vindt er vanaf 18.00 uur kassaverkoop plaats bij de stadionkassa’s van het Jan Louwers Stadion. Tevens zijn er in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar in de PSV FANstore. Per PSV Club Card kunnen twee toegangskaarten worden gekocht, de prijs bedraagt € 5,00 per stuk.