Jong PSV onderuit in Nijmegen

Jong PSV heeft donderdagavond met 2-0 verloren van N.E.C. Nijmegen. De ploeg van Haar was vooral in de eerste helft zeker niet de mindere, maar kwam niet tot scoren. De thuisploeg scoorde vlak voor rust en vlak voor het einde van de wedstrijd. Kort voor tijd kreeg Abels direct rood na een stevige tackle.

Op achterstand tegen de verhoudingen in
In een ijzig koud Gofferstadion had Jong PSV in de openingsfase moeite met het spel van de thuisploeg. Vooral oud-PSV’er Groenenveld kwam er regelmatig gevaarlijk uit via de linkerflank. Ondanks het overwicht waren de beste kansen voor de ploeg van Haar. Zo kregen Malen en Lundqvist na een kleine twintig minuten spelen een levensgrote kans op de openingstreffer. Een voorzet op maat van Piroe werd eerst op de paal gekopt door eerstgenoemde. Vervolgens kon Lundqvist de rebound vrij binnenschieten, maar keeper Delle redde knap. Na dit moment veranderde het spelbeeld van de wedstrijd: Jong PSV nam het initiatief over en dicteerde het spel in het restant van de eerste helft. Toch ging het rusten met een achterstand. Een minuut voor rust scoorde NEC via een van richting veranderd schot van Kadioglu.

De grootste kans in de eerste helft was voor Lundqvist De grootste kans in de eerste helft was voor Lundqvist

Weinig kansen
Na rust kreeg Jong PSV binnen vijf minuten drie goede mogelijkheden. Abels kopte in de 50e minuut rakelings naast. Een minuut later probeerden Rigo en Malen het van afstand. Beiden zagen Delle redding brengen. Waar Jong PSV in de eerste helft pech had, kwam het na een klein uur spelen goed weg. Spits Braken wurmde zich langs Teze en schoot op de paal. Beide ploegen creëerden in de tweede helft weinig uitgespeelde kansen en moesten het vooral hebben van individuele acties en afstandsschoten. Vlak voor tijd kreeg Abels een directe rode kaart na een stevige tackle op Verdonk en besliste N.E.C. het duel via Groenenveld. Zo verliest Jong PSV met tien man met 2-0 van N.E.C. Nijmegen.

Van Osch; Van Vlerken, Teze, Abels, Carolina; Rigo, Duarte (86/Van de Moot), Lundqvist; Verreth, Piroe (46/Lonwijk), Malen (74/Ritzmaier).