Jong PSV ondanks overwicht niet langs SC Cambuur

In de stromende regen heeft Jong PSV maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. De ploeg van Haar was bijna de hele wedstrijd de betere, maar wist maar één keer te scoren. Voor de wedstrijd werden Gakpo, Malen, Rigo, Paal, Mauro, Rosario en Gudmundsson gehuldigd vanwege hun debuut in PSV 1.

Vijfde seizoenstreffer Gakpo
Jong PSV begon goed aan het duel met de bezoekers uit Leeuwarden. Het had vaak de bal op de helft van de tegenstander en kreeg na een kwartier spelen al een aantal kansen via Lammers en Gudmundsson. Laatstgenoemde leek na 20 minuten de score te openen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De tegenstander had het eerste halfuur heel weinig te vertellen in Eindhoven en kon voornamelijk tegenhouden. Na een klein halfuur spelen beloonde de ploeg van Haar zichzelf: Gakpo was het eindpunt van een fraaie aanval en opende de score op De Herdgang. Het was alweer zijn vijfde treffer van het seizoen. Vijf minuten later kreeg SC Cambuur eigenlijk vanuit het niets een grote kans en die werd ook gelijk benut: Kip stond helemaal vrij en tikte eenvoudig binnen.

Gakpo maakte maandagavond zijn vijfde treffer van het seizoen Gakpo maakte maandagavond zijn vijfde treffer van het seizoen

Geen goals ondanks overwicht
Ook in de tweede helft was het Jong PSV dat het spel maakte. Toch was de eerste kans voor de Friezen. Middenvelder Crowley schoot maar net naast het doel van Room. In de 52e minuut scoorde Rosario bijna op spectaculaire wijze: een omhaal belandde maar net naast de kruising. Ook Gudmundsson en Lammers kregen net als in de eerste helft kansen om Jong PSV wederom op voorsprong te schieten, maar de bal ging er niet in. Hele grote kansen kreeg Jong PSV niet, maar toch hing de 2-1 gezien het spelbeeld wel in de lucht. SC Cambuur hield het laatste kwartier voornamelijk alleen maar tegen, en met succes. Jong PSV wist niet meer te scoren, waardoor het duel eindigde in 1-1.