Jong PSV nipt onderuit in Nijmegen

Jong PSV is er niet in geslaagd om de zege van vorige week tegen FC Volendam een goed vervolg te geven. In de Goffert in Nijmegen was NEC met 1-0 te sterk.

Van de Meulenhof uitblinker
Jong PSV kon al in de eerste minuten van de wedstrijd de score openen. Yorbe Vertessen brak goed door op rechts en leverde de bal af bij Sidibe. Het schot van de rechtsbuiten had te weinig kracht om het NEC-doelman Mattijs Branderhorst lastig te maken. Na deze actie nam de thuisploeg het initiatief over en werd het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Mike van de Meulenhof. Zo werd er een bal van de lijn gehaald en moest Van de Meulenhof meerdere malen handelend optreden. In de laatste vijf minuten van de eerste helft drong NEC nogmaals aan, maar Van de Meulenhof hield zijn doel schoon.

NEC sterker
In de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. NEC zette Jong PSV onder druk en creëerde veel kansen. Na ruim een uur moest Van de Meulenhof dan toch het hoofd buigen. Zian Flemming rondde een goede Nijmeegse aanval af: 1-0. In de laatste tien minuten kon Jong PSV geen vuist meer maken om de gelijkmaker te forceren en zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 nederlaag. Nog wel een lichtpuntje voor Jong PSV in de slotfase van de wedstrijd, want Koen Oostenbrink maakte vanavond zijn debuut voor de ploeg.