Jong PSV nipt onderuit in Deventer

Jong

Jong PSV heeft geen punten overgehouden aan het duel met Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. In de tweede helft kreeg de formatie van trainer Peter Uneken kansen om zichzelf te belonen, maar de beloning bleef uit.

Weinig kansen
Jong PSV begon matig aan het duel met Go Ahead Eagles. Na ruim een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via een ingestudeerde vrije trap. Sam Beukema was doelman Müller te snel af. Jong PSV was via Dante Rigo nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap eindigde net naast het doel. Op slag van rust kwam de formatie van Uneken met de schrik vrij, omdat Jeroen Veldmate vanuit een corner de paal raakte.

Dubbel gevoel
|n de tweede helft kwam Jong PSV sterker uit de kleedkamer. Go Ahead Eagles koesterde de voorsprong, waardoor Jong PSV wat meer kon gaan voetballen. Zo waren invallers Kristinsson en Atonisse dichbij de gelijkmaker. Met nog tien minuten te spelen was Kristinsson opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Hij gaf een voorzet in plaats van zelf het doel onder vuur te nemen. Even later was Go Ahead dichtbij de 2-0, maar Müller bracht op een prachtige manier redding op een schot van Idzes. In de laatste minuten probeerde Jong PSV nog in het zestienmeterbied te pompen van Go Ahead, maar echte grote kansen bleven uit.

Müller; Sambo (88' Felipe), Kreekels, Daverveld, Öppegard, Doudah (45’ Antonisse), Timan (80' Thomas), Rigo, Kjølø, Fofana (60' Kristinsson), Bakayko (45’ Toure)