Jong PSV nestelt zich in top Jupiler League

Jong PSV heeft bezit genomen van de vierde positie van de Jupiler League. Een 1-0 zege op MVV Maastricht volstond maandagavond voor de beloftenploeg van coach Dennis Haar.

Duel na twintig minuten op gang
Na twintig vrijwel geruisloos voorbijgaande minuten, nam Donyell Malen voor het eerst een vijandelijk doel onder vuur. De buitenspeler, zaterdag nog debuterend voor PSV 1 tegen PEC Zwolle sneed subtiel naar binnen, krulde richting kruising maar zag keeper Verrips redding brengen. Die actie was de opmaat naar meer gevaar voor beide doelen. Zo voorkwam Room enkele keren een Maastrichter voorsprong door attent te reageren bij gevaar en was aan de overzijde Verrips op zijn post toen Bram van Vlerken en Cody Gakpo van dichtbij konden uithalen. Op een uithaal van Laros Duarte was de MVV-doelman niet veel later echter kansloos.

Jong PSV juicht na de openingsgoal van Duarte Jong PSV juicht na de openingsgoal van Duarte

Kunsttukje Gakpo onbeantwoord
Zodoende rustte Jong PSV met een 1-0 voorsprong. In het eerste kwartier van de tweede helft kregen Sam Lammers (op aangeven van Malen) en Malen zelf (na een individuele actie) daarna goede kansen die score te verdubbelen. Aan de overzijde kon MVV Maastricht niet profiteren van een slippertje van Armando Obispo dankzij een snel uit zijn goal spurtende Eloy Room. In de slotfase bood Gakpo vervolgens invaller Nikolai Laursen de kans de wedstrijd te beslissen. De Nederlandse aanvaller bediende de Deen na een kunststukje, maar zag hem vervolgens missen. Die misser bleef zonder gevolgen.