Jong PSV neemt het op tegen op dreef NEC

Jong PSV neemt het op tegen op dreef NEC
2 min
Jong

In de 28e speelronde gaat Jong PSV op bezoek bij NEC. De Nijmegenaren scoorden de afgelopen drie wedstrijd veertien goals. Vanavond aan de ploeg van Peter Uneken de taak om die reeks een halt toe te roepen.

Het zijn drukke weken voor Jong PSV dat afgelopen dinsdag nog de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht speelde. Toen was een tegentreffer in de 33e minuut de enige goal van de wedstrijd. Vanavond nemen de talenten van PSV het op tegen NEC en ook volgende week staan er twee wedstrijden op het programma.

De thuiswedstrijd
Van de zeven keer dat Jong PSV het opnam tegen NEC won het één keer, de eerste keer. De vorige ontmoeting dateert van 20 oktober 2020. Toen leek Jong PSV lang op weg naar een overwinning na een doelpunt van Kristófer Kristinsson. In de 86e minuut werd er echter roet in het eten gegooid. In eerste instantie werd de bal nog op de lat gekopt, maar in de rebound ging ‘ie er alsnog in.

Selectie
Vincent Müller staat vanavond bij Jong PSV op het wedstrijdformulier. De ploeg reist met 21 spelers af naar Nijmegen. Ismael Saibari en Mathijs Tielemans zijn nog altijd geblesseerd en Fedde Leysen is er om diezelfde reden niet bij.

NEC – Jong PSV begint om 18.45 uur en wordt uitgezonden op ESPN 2.