Jong PSV neemt het in Leeuwarden op tegen koploper

Artikel
Jong PSV neemt het in Leeuwarden op tegen koploper

Jong PSV kan zich opmaken voor een zware avond in Friesland. De manschappen van Peter Uneken treden aan tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, SC Cambuur. Uit de laatste twee duels kan Jong PSV het nodige vertrouwen putten voor deze confrontatie.

Selectie
Vanuit de A-selectie kan Jong PSV beroep doen op Joël Piroe en Maxime Delanghe. Daartegenover staat de afwezigheid van Luis Felipe en Shurandy Sambo. Laatstgenoemde ontving in de wedstrijd tegen NAC Breda zijn vijfde gele prent, waardoor hij het duel tegen SC Cambuur aan zich voorbij moet laten gaan. Verder beschikt de ploeg over een fitte selectie, dat met 22 spelers koers zet richting Leeuwarden.

Niet in topvorm
Kansloos is Jong PSV op voorhand allerminst tegen de titelkandidaat. Uit de laatste twee wedstrijden pakte de Friese ploeg slechts één punt. Jong PSV daarentegen heeft de draai aardig gevonden. Na een overwinning in Dordrecht speelde het elftal knap gelijk tegen NAC Breda. Eerder dit seizoen ging SC Cambuur met een minimale zege (0-1) weg uit Eindhoven. Een zege voor Jong PSV in Leeuwarden zou de tweede in de historie betekenen. In 2017-2018 verliet de belofteploeg Friesland met een 0-1 overwinning op zak.

De aftrap van SC Cambuur - Jong PSV is vrijdagavond om 18.45 uur in het Cambuur Stadion. De wedstrijd is live te volgen via ESPN 3.

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV - Ajax

Video

'We verdienden meer'

Video