Jong PSV naar RKC voor laatste uitduel

3 min

RKC Waalwijk is vrijdagavond de laatste tegenstander van Jong PSV dit seizoen in een uitwedstrijd. Om 20.00 uur neemt de ploeg van Darije Kalezic het op tegen de nummer laatst RKC.

Mooie uitzege in Sittard
Al zeven wedstrijden is Jong PSV ongeslagen. Van die zeven werden er drie gewonnen en vier gelijk gespeeld met 1-1. Daardoor staat de ploeg van Kalezic nu op de veertiende plaats in de Jupiler League. Vorige week pakte Jong PSV de drie punten bij Fortuna Sittard dankzij een 1-3 overwinning. Al na elf minuten zette Elvio van Overbeek de thuisploeg op voorsprong en twintig minuten later verdubbelde Clint Leemans de score. Vlak na rust kwam Fortuna terug in de wedstrijd via Roel Janssen, maar in de blessuretijd maakte Steven Bergwijn aan alle onzekerheid een eind door 1-3 te maken.

RKC in een diep dal
RKC Waalwijk degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie via de nacompetitie en keert voorlopig niet terug op het hoogste niveau. Sinds de degradatie is het bergafwaarts gegaan met de club en bivakkeert RKC het hete seizoen al onderin de Jupiler League. Er werden pas zes zeges geboekt, waaronder de laatste van 10 april op Achilles ’29 (0-1). Daarna verloor RKC twee keer (0-1 van FC Eindhoven en 5-0 van Telstar).

Degelijke thuisoverwinning
Eind november speelde Jong PSV thuis op De Herdgang tegen RKC. Die wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. In de 35e minuut opende Marcel Ritzmaier de score, zeven minuten daarna was het 2-0 door een goal van de momenteel geblesseerde Menno Koch. Lang bleef het 2-0, tot Clint Leemans een kwartier voor tijd de 3-0 liet aantekenen. Moussa Sanoh, na die 3-0 in de ploeg gekomen voor Andjelo Rudovic, trof in de 86e minuut het eigen doel: 3-1.

Afsluiting tegen FC Volendam
De slotdag van de Jupiler League is op vrijdag 8 mei. In de laatste speelronde neemt Jong PSV het dan thuis om 20.00 uur op tegen FC Volendam, dat nog in een strijd is verwikkeld om een felbegeerde plaats in de nacompetitie. Kom Jong PSV steunen en schaf nu alvast je kaarten aan. Deze zijn verkrijgbaar in de PSV FANstore en kosten € 5,00 per stuk.