Jong PSV moet genoegen nemen met een punt na late tegentreffer

Jong PSV moet genoegen nemen met een punt na late tegentreffer
3 min

De ontmoeting tussen Jong PSV en Nijmegen eindigde in gelijkspel. De ploeg van Peter Uneken moet genoegen nemen met een punt in eigen huis.

Energie uit Eindhoven
Het kostte Jong PSV slechts twee minuten om gevaarlijk te worden in de eerste helft. Ismael Saibari krulde een schot knap in de verre hoek en verraste daarmee bijna de Nijmeegse doelman. Uit de daaropvolgende hoekschop werd bijna Timan bereikt voor een kans van dichtbij maar het gevaar was snel weg. Later was het Kristófer Kristinsson die dichtbij de openingstreffer was, toen hij bijna werd bereikt door een voorzet van Richy Ledezma. Echter wist NEC-doelman Norbert Alblas te onderscheppen. Twee minuten later was het weer een knappe bal van Ledezma die het gevaar bracht, deze keer een steekpass op Timan waar Alblas wederom tussenkwam. Met vlot en aanvallend voetbal was de Eindhovense ploeg regelmatig een grote dreiging voor de Gelderse verdediging. De Nijmegenaren kwamen vooral op de counter uit de voeten. Hier kwam ook het eerste grote gevaar van NEC uit, maar een schot van de uitploeg eindigde op de paal. Een treffer voor Jong PSV hing lang in de lucht, vlak voor rust was het eindelijk raak. Uit de rebound van Damian Timan kon Kristinsson gemakkelijk scoren. Met een verdiende voorsprong ging Jong PSV de rust in.
 
Late tegentreffer

Vlak na rust kwam NEC snel uit de startblokken. Een grote kans voor de Nijmegenaren werd echter geblokkeerd door Mees Kreekels die positie koos en de bal van de lijn haalde. Tien minuten in de tweede helft kwam Jong PSV dichtbij een verdubbeling van de score. Cheick Touré kwam dichtbij een kopkans uit een voorzet van Ledezma. Saibari ving de gemiste voorzet op en legde deze gelijk terug in het zestienmetergebied, maar de afronding bleef uit. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd maar Jong PSV hield zich op de been. Een goede reflex van Maxime Delanghe van dichtbij zorgde dat de voorsprong in tact bleef. Met nog een kwartier te gaan kwam het gevaar terug vanuit de Eindhovense zijde. Saibari ontsnapte aan de Nijmeegse verdediging maar wist niet raak te schieten uit een moeilijke hoek. Kort daarna ging een schietkans van Andrew Mendonca over het doel. Vlak voor het eind werd de wedstrijd bijna beslist. Een slimme bal van Touré zorgde dat Mendonca een voorzet op Saibari kon geven, maar zijn gehaaste inzet ging over het doel. Er viel nog een doelpunt voor het einde van de wedstrijd, maar deze keer aan de andere kant. NEC wist een rebound achter Maxime Delanghe te werken waardoor de stand weer gelijk werd. Beide ploegen bleven strijdlustig, maar een laatste doelpunt kwam niet. 

Opstelling Jong PSV
Delanghe; Sambo, Kreekels, De Haas, Vos (64’ Felipe); Kjølø, Schoonbrood (74’ Matuta), Ledezma; Timan (74’ Mendonca), Kristinsson (45’ Touré), Saibari