Jong PSV met vijfklapper de winterstop in

De ploeg van trainer Haar heeft 2018 uitstekend afgesloten. Op De Herdgang werd Almere City met 5-2 verslagen. Piroe was de grote man aan de kant van Jong PSV. De spits scoorde maar liefst vier keer.

Piroe in vorm
Jong PSV en Almere City ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. Dat zag je vrijdagavond ook terug in de openingsfase. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. De bezoekers waren in de openingsfase het dichtst bij een treffer, maar het was Jong PSV dat scoorde en daarna loskwam. Na een klein halfuur spelen schoof Piroe een fraaie PSV-aanval binnen. Ook het tweede doelpunt mocht er zijn. Abouhklal omspeelde zijn man, gaf een perfecte steekpass op Gakpo die vervolgens koel afmaakte. Het was alweer zijn elfde treffer in zijn laatste zes officiƫle duels. Daar bleef het niet bij: vlak voor rust maakte Piroe zijn tweede van de avond.

Piroe scoorde vrijdagavond vier keer Piroe scoorde vrijdagavond vier keer

Vier keer Piroe
Binnen een minuut na rust had Piroe zijn hattrick al te pakken. Een schot van Piroe op doel leek ongevaarlijk, maar Almere-doelman Plattel blunderde en liet de bal door zijn benen glippen. En Jong PSV ging door. Tien minuten later scoorde Piroe opnieuw, zijn vierde goal in dit duel. De bezoekers wisten nog twee keer te scoren in de slotminuten van het duel, maar spannend werd het niet meer. Zo sloot Jong PSV 2018 af met een ruime overwinning.

Na de winterstop is Jong Ajax op zondag 13 januari de tegenstander.

Van Osch, Teze, Soulas, Duarte, Theunissen, Verreth, Aboukhlal, Lundqvist (78/Wallenburg), Piroe (68/Frey), Mauro, Gakpo (62/Daneels)