Jong PSV met negen man ten onder in Almere

Jong PSV heeft in Almere met ruime cijfers verloren van Almere City: 7-0. De ploeg van Pascal Jansen kreeg zowel in de eerste als in de tweede helft een directe rode kaart van scheidsrechter Kooij. Ook kreeg het in beide helften een strafschop tegen. Met negen man kon de ploeg uit Eindhoven voornamelijk tegenhouden en de schade beperken, dit lukte vrij aardig tot de slotfase. In de laatste vijf minuten kreeg het drie goals tegen wat resulteerde in een 7-0 eindstand.

Vroege rode kaart Rommens
Voor Jong PSV kon de wedstrijd in Almere niet slechter beginnen: al na drie minuten spelen kreeg Rommens een directe rode kaart van scheidsrechter Kooij. Ahannach werd neergehaald door de Belg en schoot vervolgens zijn gekregen vrije trap direct raak in het doel van Bertrams. Na de vroege goal had de ploeg uit Eindhoven het moeilijk en kreeg Almere City drie grote kansen op de 2-0. Trainer Pascal Jansen zag dat zijn ploeg onder druk stond en besloot na een klein kwartier om te wisselen: spits Cmiljanic werd gewisseld voor verdediger Loof. In de 16e minuut kreeg Jong PSV de volgende tegenslag te verwerken: Almere City kreeg een strafschop. Oost benutte de penalty en zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Tien minuten later volleyde diezelfde Oost Almere City naar een 3-0 voorsprong. Door de verdedigende wissel van trainer Jansen kreeg zijn ploeg minder kansen tegen. Zelf creƫerde het met tien man geen kansen, waardoor de ploeg ging rusten met een 3-0 achterstand.

Tweede rode kaart en strafschop
Ook in de tweede helft kreeg de ploeg van Pascal Jansen een vroege directe rode kaart. De Wijs moest het veld na drie minuten verlaten en Almere City kreeg een strafschop. Kip benutte de penalty, waardoor de ploeg uit Almere op een 4-0 voorsprong kwam. Jansen greep wederom direct in en wisselde verdedigend: Gudmundsson maakte plaats voor Van Vlerken. Met negen man kon Jong PSV alleen maar tegenhouden en de schade beperken. Dit lukte vrij aardig, tot in de slotfase: invaller Van de Water scoorde binnen drie minuten tweemaal en Ahannach maakte in de extra tijd nog een doelpunt, wat resulteerde in een 7-0 eindstand.

Door het verlies in Almere is Jong PSV als elfde geƫindigd in de Jupiler League.