Jong PSV met Aboukhlal op jacht naar driepunter

Jong PSV met Aboukhlal op jacht naar driepunter
2 min

Jong PSV reist vanavond naar Leeuwarden voor een ontmoeting met Cambuur. De vorige ontmoeting in Eindhoven ging verloren. Destijds werd het 2-1 voor de Friezen. Zakaria Aboukhlal keert terug bij de selectie van Jong PSV. De aanvaller was vorige week tegen Jong FC Utrecht afwezig vanwege een lichte blessure.

Spelers uit A-selectie
In de wedstrijd tegen Cambuur beschikt Jong PSV over keepers Mike van de Meulenhof en Maxime Delanghe van PSV O19. Mocht Delanghe spelen, dan maakt hij zijn debuut bij Jong PSV. Verder kan Haar een beroep doen op Mauro Júnior, Bart Ramselaar en Jordan Teze.

Schorsing
Bertalan Kun maakt nog geen onderdeel uit van de selectie van trainer Dennis Haar. In de wedstrijd tegen Helmond Sport kreeg de middenvelder een rode kaart en werd hij voor twee wedstrijden uitgesloten. Om dezelfde reden moest hij vorige week de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan.

Onderlinge ontmoetingen
Het wordt de zesde ontmoeting tussen Jong PSV en Cambuur. Een keer wist Jong PSV de drie punten te pakken. Dat gebeurde in 2017. Laros Duarte maakte toen de enige goal. Twee keer wist Cambuur te winnen en twee keer werd het een gelijkspel.

Op de ranglijst staat Jong PSV vijfde. Cambuur kent een teleurstellend seizoen. Zij bevinden zich op plaats dertien en wisten 38 punten te pakken uit 28 duels. Eerder deze week werd bekend dat de trainer van Cambuur, René Hake, na dit seizoen vertrekt uit Leeuwarden. Zijn contract wordt niet verlengd.