Jong PSV met 4-2 onderuit tegen FC Oss

Na een uitstekende start van het seizoen dreigt Jong PSV langzaam maar zeker wat verder weg te zakken uit de top van de Jupiler League. Na de nederlaag tegen FC Volendam, verloor de ploeg van Pascal Jansen maandagavond ook van FC Oss. Jordy de Wijs eiste met een treffer en ongelukkig eigen doelpunt een hoofdrol op.

De Wijs knikt raak, Boere benut strafschop
Met een afgekeurde treffer van Kamaci in de 2e minuut (na duwen) en een dot van een kans, gemist door Jozefzoon zo’n vier minuten daarna, beloofde Jong PSV - FC Oss al snel een leuke, open wedstrijd te worden. Een beeld dat beide ploegen in de eerste helft ook bevestigden door meermaals de aanval boven het balbezit te verkiezen, wat dan weer tot gevolg had dat zowel Jong PSV als FC Oss geen grip op het duel kreeg. Zo gek was het dan ook niet dat de beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten. De Wijs zette Jong PSV met een kopbal nog wel op een 1-0 voorsprong, maar nadat Rosario een overtreding in de zestienmeter beging, maakte Boere die treffer vanaf de stip ongedaan: 1-1.

De Wijs knikt Jong PSV op voorsprong De Wijs knikt Jong PSV op voorsprong

PSV komt snelle 1-2 niet te boven
Drie minuten na rust werd Jurjus opnieuw gepasseerd. Ditmaal niet door Boere, maar door Mathieu die een actie van de maker van de 1-1 met een raak schot in de verre hoek bekroonde: 1-2. Kort daarna mochten de beloften van geluk spreken dat Kamaci van dichtbij voor half verlaten doel niet voor de 1-3 tekende, waarmee de wedstrijd al snel in het slot gegooid zou worden. Een kwartier voor tijd leek het alsnog gespeeld toen De Wijs een voorzet van Mathieu ongelukkig achter Jurjus werkte. Jong PSV rechtte echter de rug en kwam via Poulsen vijf minuten later terug tot 2-3. Uit een counter van de bezoekers zorgde Falkenstein daarna voor de beslissing: 2-4.

Jurjus; Van Vlerken (46/Abels), Van Bruggen, De Wijs, Poulsen; Duarte (64/Duarte), Rosario, Lundqvist; Beto da Silva, Lammers (74/Kun), Jozefzoon.