Jong PSV laat Go Ahead ontsnappen

Jong PSV heeft een kansenoverwicht tegen Go Ahead Eagles niet weten om te zetten in een zege. Het bij vlagen goed spelende elftal van trainer Dennis Haar kwam in Deventer niet verder dan 1-1.

Malen uitblinker
Al in de beginfase van de wedstrijd beten Go Ahead Eagles en Jong PSV fel van zich af. Zo had Donyell Malen Jong PSV al na 3 minuten op voorsprong kunnen zetten door een voorzet van Nikolai Laursen simpel binnen te tikken, maar schampte zijn poging slechts de lat. Even daarvoor zorgde een wirwar aan schoten na een hoekschop al voor Deventer gevaar. Toch was het Jong PSV dat de Eagles langzaam maar zeker zijn wil oplegde. Vooral dankzij uitblinker Malen, die de defensie van de thuisploeg constant bezighield met slimme loopacties. Verrassend was het dan ook niet dat Malen na 27 minuten de score opende door te profiteren van geklungel in de defensie van Go Ahead: 0-1.

Donyell Malen viert de verdiende voorsprong voor Jong PSV Donyell Malen viert de verdiende voorsprong voor Jong PSV

Geen beloning
Daar bleef het opmerkelijk genoeg voor rust bij, want kansen op meer had Jong PSV voldoende. In de tweede helft was het duel wat meer in balans, al bleven de beste kansen voor de beloftenploeg van Haar. Ramon Pascal Lundqvist, bijvoorbeeld, knalde de bal na een uur hard tegen de paal waarna Philippe Rommens in de rebound de vuisten van keeper Stevens vond. Aan de overzijde had Beltrame meer geluk. De middenvelder van de thuisploeg zag zijn afstandsschot niet goed verwerkt worden door Yanick van Osch en zo pardoes in het doel belanden: 1-1. Via Malen (nipt over) en Laursen (paal) maakte Jong PSV daarna de meeste aanspraak op de zege, maar doelpunten vielen er niet meer.

Van Osch; Van Vlerken, Abels, Carolina, Ritzmaier; Rigo, Duarte (46/Rommens), Verreth (90/Konings); Lundqvist (63/Van der Moot), Laursen, Malen