Jong PSV komt tekort in beloftentopper

Artikel
Jong PSV komt tekort in beloftentopper

Jong PSV is er niet in geslaagd om de beloftentopper tegen Jong Ajax winnend af te sluiten. Op Sportcomplex De Toekomst kwam de ploeg van Peter Uneken een vroege achterstand niet meer te boven.

Vroege achterstand
Al na vijf minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Ryan Gravenberch speelde zichzelf vrij en schoot in de verre hoek binnen. Jong PSV probeerde zich hierna in de wedstrijd te knokken en kreeg via Schoonbrood een mogelijkheid op een doelpunt, maar het schot van de middenvelder werd gekeerd door Kotarski. Na een klein half uur spelen behoedde de goed keepende Ruiter de ploeg van Uneken van een grotere achterstand. De doelman redde twee keer prima op gevaarlijke inzetten van Jong Ajax. De inmiddels ingevallen Sidibe speelde zich voor rust nog knap vrij, maar zijn poging eindigde naast het doel.

Pech in afronding
Jong PSV ging in de tweede helft direct opzoek naar de aanval. Na een kwartier spelen leverde dit een goede kans op. In de omschakeling kwam de bal via Sidibe bij Ledezma terecht. De middenvelder zag echter de doelman van Jong Ajax in de weg liggen. Ruim een kwartier voor tijd kreeg ook Catic de mogelijkheid om te scoren, maar hij vond op aangeven van Gomes de handen van Kotarski met zijn kopbal. PSV probeerde in het restant van de wedstrijd nog een doelpunt te forceren, maar het is Jong Ajax dat de wedstrijd besliste in blessuretijd via Max de Waal.

Na de overwinning op Jong AZ, kwam de ploeg van Peter Uneken te kort in de beloftentopper tegen Ajax. Volgende week maandag speelt Jong PSV het thuisduel tegen SC Cambuur.

Opstelling Jong PSV
Ruiter; Teze (62/Wallenburg), Soulas, Daverveld (C), Gloster; Gomes, Schoonbrood, Ledezma; Catic, Ngonge (83/Horvath), Thomas (27/Sidibe).