Jong PSV komt niet tot scoren en verliest in Nijmegen

Jong PSV komt niet tot scoren en verliest in Nijmegen
3 min
Jong

NEC bleek in eigen huis een maatje te groot voor Jong PSV. De ploeg van Peter Uneken kwam niet tot scoren en verloor met 2-0 van de Nijmegenaren.

Weinig kansen
Jong PSV trapte vroeg op het gas en zocht de aanval op. Na slim de bal af te pakken kon Kristófer Kristinsson een voorzet afleveren, die net niet Cheick Touré wist te bereiken. Het Tegengas van NEC volgde gelijk. Een kopbal leek heel gevaarlijk te worden maar kaatste van de lat af. Vanuit een vrije trap werden de Nijmegenaren nogmaals een schot op doel te wagen maar Cheick Touré sprong goed op uit de muur om het gevaar tegen te houden. Tijn Daverveld probeerde het gevaar te zoeken via de lange bal. Nigel Thomas werd bijna bereikt maar wist zich niet door de Nijmeegse verdedigingslinie te wurmen. De thuisploeg deed nog een poging via een hoekschop maar Mathias Kjølø was scherp en kon de voorzet opvangen. Ook bij een vrije trap kort daarna stond de Noor precies op de goede plek om weg te werken. Zonder grote kansen keerde Jong PSV terug naar de kleedkamer voor de rust. 

Reddingen Müller niet genoeg voor punten
Gelijk na de aftrap van het tweede bedrijf probeerde NEC het heet onder de voeten te maken bij Jong PSV. Een sterke verdedigende ingreep van Fredrik Oppegård neutraliseerde de dreiging. Na een loopactie van Kristinsson mocht Jong PSV aanleggen voor een hoekschop. De bal belandde op het hoofd van Luis Felipe die hard kopte, maar zijn inzet ging net naast het doel. Aan de andere zijde werd Vincent Müller op de proef gesteld. Een hard schot van de zijkant leek het openingsdoelpunt te worden maar de Duitse doelman hield knap het net leeg. Kort daarna had Müller weer een goede redding in huis op een Nijmeegse inzet van dichtbij. De rebound kwam echter voor de voeten van Javier Vet die de 1-0 voor NEC in de touwen schoot. Jong PSV ging gelijk voor revanche met een goede voorzet maar Kristinsson kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Aan de andere kant van het veld was het weer raak. Van dichtbij kon NEC binnenwerken en Müller was kansloos, 2-0. In het slotakkoord kwam nog een mooi schot op doel van Jeremy Antonisse. De aanvaller krulde de bal in de verre hoek maar NEC-doelman Branderhorst kon de inzet opvangen. Dit was de laatste kans van de wedstrijd voor Jong PSV.

Opstelling Jong PSV
Müller; Kreekels, Daverveld (73/Sambo), Felipe (73/Seelt), Oppegård; Timan (84/Doudah), Kjølø; Touré, Kristinsson (67/Fofana); Thomas (67/Bakayoko), Antonisse.