Jong PSV komt net te kort in Lichtstadderby

Jong PSV trad na twee uitzeges op Jong AZ en Jong Ajax aan tegen FC Eindhoven op PSV Campus De Herdgang. Pakt het team van Peter Uneken wederom drie punten?

Voorsprong voor FC Eindhoven
Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Jong PSV was bijna gevaarlijk via Felipe uit een vrije trap van Ledezma. Ook FC Eindhoven kreeg een kopkans, maar de stand bleef gelijk in de beginfase. Gedurende de eerste helft kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd en dat werd beloond met een treffer. Kai de Rooij zette de 0-1 op het scorebord en de formatie van Peter Uneken moest in de achtervolging. Mede dankzij goede reddingen van Maxime Delanghe kon FC Eindhoven niet uitlopen naar een grotere voorsprong. Jong PSV creëerde ook wat kansen. Schoonbrood raakte de bal niet helemaal lekker na een goede aanval en Saibari mikte na ruim een half uur naast het doel. De ploeg wist dus wat het te doen stond in de tweede helft.

Ledezma's doelpunt niet genoeg
En dat lieten ze zien ook. Binnen twee minuten stond het gelijk. Via Saibari kwam de bal aan de zijkant bij Timan terecht en laatstgenoemde gaf de bal perfect voor op Ledezma en de Amerikaan faalde niet. Ondanks het snelle doelpunt, kon Jong PSV niet lang genieten van deze treffer. Na slordig uitverdedigen kwam FC Eindhoven voor de tweede keer op voorsprong. Kort daarna was het wederom Delanghe die met een sterke redding zich kon onderscheiden en zo zijn ploeg in de wedstrijd hield. In het restant van het duel ging Jong PSV op zoek naar de 2-2, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. De gevaarlijkste momenten waren voor de bezoekers, maar ook zij wisten niet meer te scoren.