Jong PSV klaar voor Brabants onderonsje

Jong PSV klaar voor Brabants onderonsje
2 min

Op De Herdgang ontvangt Jong PSV vanavond provinciegenoot RKC Waalwijk. Voor de Waalwijkers is het een belangrijke wedstrijd om kans te blijven houden op deelname aan de play-offs. Het belooft een mooi duel te worden.

Afwezigen
Jong PSV kan niet beschikken over de voltallige selectie. Mike van de Meulenhof en Bertalan Kun zijn afwezig. Ook Amar Catic komt niet in actie tegen RKC Waalwijk. De half Nederlander, half Bosniër was opgeroepen voor Bosnië-Herzegovina O21, maar liep daar een blessure op.

Vervanging
Trainer Dennis Haar doet daarom een beroep op Mauro Júnior en Andrew Mendonca van PSV O19. Als Mendonca speelminuten krijgt, wordt het zijn tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder speelde hij al 31 minuten mee in het duel met Jong Ajax.

Spectaculaire wedstrijd
De vorige ontmoeting tussen beide clubs eerder dit seizoen was een wedstrijd waarin van alles gebeurde. Zo miste RKC Waalwijk een strafschop en scoorden Cody Gakpo en Joël Piroe allebei twee keer. De einduitslag in Waalwijk was toen 5-3 in het voordeel van Jong PSV.

Pas één keer verloor Jong PSV in het Brabants onderonsje van RKC Waalwijk. Dat gebeurde vorig seizoen. Toen werd het 3-2. Op de ranglijst staat Jong PSV momenteel vijfde. RKC Waalwijk staat daar één plaats onder. Het gat tussen beide clubs is zes punten.  Totaal trok Jong PSV zes keer aan het langste eind en twee keer eindigde het duel onbeslist. Mocht Dennis Haar met zijn team winnen en de resultaten op andere velden zijn ook gunstig, kan Jong PSV een paar plekjes stijgen.

Jong PSV