Jong PSV keert zonder punten terug uit Maastricht

Jong PSV is er niet in geslaagd om te profiteren van een vroege rode kaart bij MVV Maastricht. De ploeg van Peter Uneken verloor met 3-1 en keerde zonder punten terug uit Limburg.

Sterke openingsfase
Jong PSV kwam met het eerste gevaar van de wedstrijd toen Robin Schoonbrood werd vrijgespeeld door Richy Ledezma, maar zijn inzet schoof voorlangs het doel. In het eerste half uur had MVV een aantal kansen maar het overwicht zat bij Jong PSV. Amar Catic kwam dichtbij de openingstreffer maar zijn schot kwam net naast het doel. Kort daarna kwam de grootste kans voor de Limburgse ploeg, maar Mike van de Meulenhof blokkeerde de inzet. MVV kwam beter in de wedstrijd maar verdedigend werk van Tijn Daverveld hield Jong PSV op de been. Na een tweede gele kaart bij MVV moest de Maastrichtse ploeg vlak voor rust met 10 man verder. Voor het fluitsignaal kwam nog geen treffer.

Snelle achterstand
Vroeg in de tweede helft kwam Jong PSV op achterstand. Een snelle uitbraak van MVV leverde een grote kans op. In de rebound schoot Anthony van den Hurk raak voor de 1-0. Het Limburgse blok achterin bleek moeilijk te doordringen voor Jong PSV. Het was juist de thuisploeg die weer aan zet kwam. Uit een vrije trap kwam een grote kans voor MVV en die werd niet gemist. MVV gooide in de slotminuten de wedstrijd dicht door wederom na een vrije trap de bal binnen te werken. Cyril Ngonge deed nog wat terug door vlak na de aftrap te scoren, maar het was niet genoeg.

Van de Meulenhof; Gloster; Daverveld © (41’ Theunissen), Soulas, Sambo; Gomes, Schoonbrood (69’ Horvath), Ledezma; Catic, Vertessen (45’ Kjølø), Ngonge.