Jong PSV keert zonder punten terug uit Friesland

Artikel
Jong PSV keert zonder punten terug uit Friesland

Jong PSV verloor met 4-2 van SC Cambuur. De ploeg van Peter Uneken vocht hard terug maar de twee doelpunten waren niet genoeg.

Vroege achterstand
Robert Muhren, topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, schoot de thuisploeg razendsnel op voorsprong. Jong PSV moest al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand terugvechten. De harde regen en tegenwind maakte de wedstrijd nog moeilijker. Noni Madueke kwam nog dichtbij na een fraaie solo maar wist de Friese doelman niet te passeren. Toch brak Jong PSV uiteindelijk de ban door de gelijkmaker te maken. Yorbe Vertessen wist het hoofd van Noni Madueke van dichtbij te vinden voor de 1-1 ruststand. 

Tandem
Vroeg in de tweede helft kwam Jong PSV weer op achterstand. Yanick van Osch wist een Friese inzet niet te keren. Wederom kwamen de Eindhovenaren kort daarna weer gelijk en wederom kwam het door het tandem van Noni Madueke en Yorbe Vertessen. Deze keer was het de belg die genadeloos raak schoot na een goede bal van de Engelsman. Een kwartier later was de achterstand weer terug. Een onhandige ingreep van Van Osch leverde een kans op voor de thuisploeg en SC Cambuur profiteerde maximaal. Vlak voor tijd werd de wedstrijd op slot gegooid. Een strafschop voor de Friezen bepaalde de eindstand: 4-2. 

Opstelling Jong PSV
Van Osch; Gloster, De Haas, Daverveld, Teze (76’ Sambo); Sadílek (68’ Zeegers), Schoonbrood, Gomes (68’ Kjølø); Madueke, Vertessen, Sidibe.

Bekijk ook