Jong PSV in tweede helft onderuit tegen NAC: 0-3

3 min

Jong PSV heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda verloren. In het Jan Louwers Stadion werd het 0-3 voor de bezoekers. Bij Jong PSV maakte wel Arnaut Groeneveld zijn debuut in het betaald voetbal.

Doelpuntloze eerste helft
Jong PSV trad op maandagavond aan tegen NAC Breda. In het Jan Louwers Stadion waren na 45 minuten nog geen treffers gevallen. Beide ploegen kregen voornamelijk kansen uit standaardsituaties, maar wisten het net niet te vinden. De beste kansen van Jong PSV waren voor Boljević en Loof. Boljević kwam na een kwartier voetballen goed naar binnen, maar zijn schot dwarrelde net over het doel van NAC-doelman Ten Rouwelaar. Even later was het Seuntjes namens NAC die Koopmans op de proef stelde. De PSV-doelman kreeg zijn vuisten tegen de bal en kon deze tot hoekschop verwerken. Loof kreeg de beste mogelijkheid voor Jong PSV. Uit een vrije schop kopte hij geheel vrijstaand net naast het doel. De bezoekers uit Breda namen in de slotfase van de eerste helft wat meer het initiatief en creëerden een aantal mogelijkheden. Toch wisten zij Koopmans niet te passeren. Zonder doelpunten zochten beide ploegen weer de kleedkamers op.

Met deze elf begon Jong PSV aan het duel met NAC Breda | © Pics United Met deze elf begon Jong PSV aan het duel met NAC Breda | © Pics United

Debuut Groeneveld, NAC trefzeker
In het begin van de tweede helft zochten de bezoekers steeds nadrukkelijker de aanval en werd Jong PSV steeds meer teruggedrongen. Na 52 minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Ars kopte een voorzet op de binnenkant van de paal en in de rebound kon Suk de bal binnenschieten. Jong PSV kwam daarna niet meer onder de druk uit van de bezoekers. Door de slordige afronding verdubbelde de ploeg uit Breda de score niet. Na ruim een kwartier in de tweede helft kwam pas het eerste wapenfeit van Jong PSV. Cmiljanić schoot van buiten de zestien over het doel van NAC. Op het moment dat Jong PSV meer naar voren toe ging voetballen sloegen de bezoekers toe. In de omschakeling werd Seuntjes weggestuurd en hij schoof de bal onder Koopmans door: 0-2. Vlak voor tijd kreeg Jong PSV ook nog de derde tegentreffer. Brands mocht vanaf de stip aanleggen en schoot binnen: 0-3. Bij Jong PSV maakte wel nog Arnaut Groeneveld zijn debuut in het betaald voetbal. Hij mocht het laatste kwart van de wedstrijd invallen voor Sanoh.

Olivier Rommens in de houdgreep bij Uros Matic | © Pics United Olivier Rommens in de houdgreep bij Uros Matic | © Pics United

Aanstaande vrijdag speelt de ploeg van Pascal Jansen de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Op sportcomplex De Herdgang is Almere City de tegenstander. De aftrap is om 20.00 uur.