Jong PSV hervat competitie in Waalwijk

Artikel
Jong PSV hervat competitie in Waalwijk

Na de midweekse speelronde in de Jupiler League, waarin Jong PSV ‘vrij’ was, hervatten de beloften de competitie met een uitduel tegen RKC Waalwijk. Zaterdagavond is Jong PSV om 20.00 uur te gast in het Mandemakers Stadion in Waalwijk voor de eerste Brabantse derby van het seizoen.

Eerste van twaalf Brabantse derby’s voor Jong PSV
In totaal speelt Jong PSV maar liefst twaalf Brabantse onderonsjes. De eerste betreft een uitduel tegen RKC Waalwijk. De Waalwijkers beleefden vorig seizoen in alle opzichten een vervelend jaar. Na degradatie uit de Eredivisie, eindigde RKC op de laatste plaats in de Jupiler League. Tegelijkertijd was er persoonlijk leed in de vorm van het verlies van het dochtertje van algemeen directeur Remco Oversier en het overlijden van oud-voorzitter Jan Snoeren. Tussen die donkere wolken door begint langzaam de zon weer te schijnen. Zo bleef de ploeg, die sinds dit seizoen een vernieuwd logo heeft, de eerste twee speelronden ongeslagen.

Nog ongeslagen tegen RKC
Vorig seizoen ontmoetten Jong PSV en RKC Waalwijk elkaar voor het eerst. Op 24 november 2014 werd het op sportcomplex De Herdgang 3-1 voor het elftal van toen nog coach Darije Kalezic van Jong PSV. Veel spelers die destijds op het veld stonden zijn er nu niet meer bij. Doelpuntenmaker Clint Leemans, die in de 77e minuut destijds de 3-0 voor zijn rekening nam echter wel. Later in het seizoen, op 1 mei van dit jaar, werd het 2-2. Namens Jong PSV scoorde toen onder meer Steven Bergwijn, maar zijn treffer werd in de slotminuut ongedaan gemaakt door Frank van Mosselveld. Jong PSV is dus nog altijd ongeslagen in onderlinge ontmoetingen met RKC Waalwijk. Of dat na dit weekend nog steeds zo is, weten we zaterdagavond.