Jong PSV gaat voor vierde periodetitel

Artikel
Jong PSV gaat voor vierde periodetitel

Jong PSV kan zaterdagavond in de laatste speelronde op bezoek bij Fortuna Sittard de vierde periodetitel winnen. De ploeg van trainer Dennis Haar strijdt samen met De Graafschap en sc Cambuur om de laatste bronzen stier. De aftrap in het Fortuna Sittard Stadion vindt plaats om 19.45 uur.

Bijzonder slot
Het slot van de Jupiler League nadert en dat wordt een spektakelstuk. Jong PSV, De Graafschap en sc Cambuur strijden om de vierde periodetitel. Jong Ajax, Fortuna Sittard en N.E.C. Nijmegen strijden nog om het kampioenschap.

Vierde periodetitel
Jong PSV maakt de meeste kans op het winnen van de vierde periodetitel. Als Jong PSV Fortuna verslaat dan wint het ogenschijnlijk de vierde en laatste bronzen stier. De Graafschap kan roet in het eten gooien, maar dan moeten de Doetinchemmers minimaal tien goals meer maken dan Jong PSV en dat lijkt haast onmogelijk. Jong PSV behaalde negentien punten uit acht duels met een doelsaldo van +18. De Graafschap behaalde evenveel punten als Jong PSV, alleen de blauw-witten hebben een minder doelsaldo van +8.

De kampioensrace
Als koploper Jong Ajax zaterdag wint van MVV Maastricht dan is de ploeg kampioen van de Jupiler League. De Amsterdammers kunnen echter niet promoveren naar de Eredivisie. De nummer twee van de competitie zal dan promoveren.

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard, de huidige nummer twee van de Jupiler League, staat één punt achter Jong Ajax. Fortuna kan kampioen worden als Jong Ajax verliest of gelijk speelt. Maar dan moet Fortuna zelf wel winnen van Jong PSV. Mochten Jong Ajax en Fortuna allebei winnen dan keren de Limburgers na zestien jaar afwezigheid sowieso terug in de Eredivisie.

N.E.C. Nijmegen
N.E.C. Nijmegen bezet momenteel de derde plaats in de competitie en staat twee punten achter op Fortuna. De formatie van trainer Pepijn Lijnders moet winnen van op bezoek bij FC Dordrecht en hopen dat Jong PSV wint van Fortuna. Als N.E.C. verliest of gelijkspeelt zal het de nacompetitie moeten spelen om de terugkeer op het aller hoogste niveau te bewerkstelligen.

Bekijk ook