Jong PSV en MVV delen de punten

Jong PSV heeft vrijdagavond doelpuntloos gelijk gespeeld in Maastricht. De ploeg van Haar kreeg via Mauro Junior en Laursen grote kansen, maar wist niet te scoren.

Grote kans Mauro Junior
In het zuiden van Limburg waren MVV en Jong PSV aan elkaar gewaagd in de eerste helft. De eerste grote kans was voor Ogunjimi, spits van MVV, die na een kleine twintig minuten spelen hard uithaalde richting het doel van Van Osch. De doelman van Jong PSV redde knap. Enkele minuten later kreeg Mauro Junior na een knappe individuele actie van basisdebutant Malen een niet te missen kans. De Braziliaanse spelmaker kon de bal voor open goal binnentikken, maar schoot hard op de lat. In het restant van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een aantal kleine kansjes, maar Van Osch hield zijn doel schoon. Zo gingen beide ploegen de kleedkamer in met de brilstand op het scorebord.

Malen maakte vrijdagavond zijn basisdebuut voor Jong PSV Malen maakte vrijdagavond zijn basisdebuut voor Jong PSV

Doelpuntloos gelijk
In de tweede helft nam de ploeg van Haar het initiatief over. Het baltempo lag hoger en de passing was zuiverder dan in het eerste bedrijf. Na een ruim uur spelen kreeg Laursen een grote kans op de 0-1. De buitenspeler kon vrij uithalen op Verrips, maar zag zijn schot geblokt worden door Janssens, een belangrijke interceptie. Twintig minuten voor tijd kreeg Jong PSV wederom een grote kans om de voorsprong te pakken: Kardes kon vrij inkoppen vanuit een corner, maar kopte naast. Vlak voor tijd werd Mauro Junior naar de grond gehaald door doelman Verrips, maar scheidsrechter Bax zag er niets in. In de slotminuten gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer. Die viel niet meer, waardoor MVV - Jong PSV eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Van Osch; Van Vlerken (34/Abels), Kardes, Obispo ©, Carolina; Rigo, Mauro Junior, Duarte (81/Rommens); Malen, Ritzmaier, Laursen (70/Konings)