Jong PSV eindigt het seizoen met een gelijkspel tegen Almere City

3 min
Jong

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde Jong PSV 1-1 gelijkspel tegen Almere City. Fredrik Oppegård scoorde namens de Eindhovenaren. De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van een aantal spelers en stafleden van Jong PSV.

Spenkelink Saves
Na de aftrap ging de bal een tijdje over en weer tussen beide ploegen. Met promotie nog in het vizier had Almere City veel om voor te vechten. Na een combinatie kwam de eerste grote kans op naam van de thuisploeg, maar Tijn Daverveld kon makkelijk wegwerken. Halverwege de eerste helft was het Nigel Thomas die Almere City-doelman Woud aan het werk zette. Met een hard schot in de kruising leek hij de score te openen, maar Woud kon er net met de vingertoppen bij. Enkele minuten later leek Jong PSV kansloos bij een Flevolandse counter. De bal werd afgelegd en leek een zeker doelpunt te zijn maar Mark Spenkelink had twee keer op rij een uitstekende reflex in huis. De Eindhovense talenten brachten wat gevaar terug door onder andere wat goede loopacties van Fredrik Oppegård, maar een doelpunt ontbrak.

Spanning

Jong PSV kwam met venijn uit de kleedkamer. Enkele minuten na de aftrap kwam een lage voorzet voor de voeten van Fredrik Oppegård die hard en gericht binnenschoot. Zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Daarna lag veel aanvallend initiatief bij de Eindhovenaren, zo maakte Shurandy Sambo het lastig voor Woud met een hard schot. Twintig minuten voor het eindsignaal lieten de supporters van Almere City zich horen met vuurwerk buiten het stadion. Tijdens de knallen kwam de thuisploeg tot een kopkans en maakte de gelijkmaker. Johan Bakayoko kwam bijna met een antwoord, maar zijn schot werd gered door de Flevolandse doelman. Invaller Kristófer Kristinsson deed nog een poging uit een vrije trap maar kon niet scoren in zijn laatste wedstrijd voor Jong PSV. In de slotminuten werd een uitbraak van Bakayoko hard geblokkeerd, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Uit de vrije trap die volgde schoot Dante Rigo enkele centimeters over het doel. Jong PSV pakte een punt en staat daarmee het hoogste op de ranglijst van de vier Jong-ploegen.

Afscheid
Voor een tiental van Jong PSV was dit de laatste wedstrijd voor de club. Mark Spenkelink, Kyan van Dorp en Kristófer Kristinsson zaten bij de wedstrijdselectie en nemen vandaag afscheid. Ook trainer Peter Uneken zwaait af. Daarnaast verlaten Gregory Kuisch, Andrew Mendonca, Koen Oostenbrink, Robin Schoonbrood, Justin de Haas en Rico Zeegers de club. Namens de club bedanken wij ze voor de inzet en toewijding van de afgelopen jaren.