Jong PSV eenvoudig langs hekkensluiter

Jong PSV heeft zonder grote inspanning gewonnen van Jong FC Utrecht. In een behoorlijk eenduidig duel werd het 3-1.

Daneels
Aan de hand van de goed spelende Lennerd Daneels domineerde Jong PSV vrijwel de gehele eerste helft. De jonge aanvaller was constant aanspeelbaar tussen de linies en zorgde met zijn acties meermaals voor wanorde in de defensie van Jong FC Utrecht. Met die wanorde deed Jong PSV echter (te) weinig. Zeker ook omdat Justin Lonwijk de beloften al in de openingsfase van het duel op voorsprong had gezet. De middenvelder knikte na 12 minuten de 1-0 binnen uit een hoekschop die door doelman Nijhuis van Jong FC Utrecht niet goed verwerkt kon worden.

Uitblinker Daneels (met rugnummer 11) ziet Lonwijk scoren Uitblinker Daneels (met rugnummer 11) ziet Lonwijk scoren

Vroegtijdig beslist
Waar Jong PSV daarna nog wat kansen onbenut liet, sloeg de ploeg na rust wel direct toe. Matthias Verreth tekende vanaf de stip voor 2-0. Daar ging een goede actie van Jordan Teze aan vooraf. De back stoomde mee op en werd in de zestien naar de grond gewerkt, waarna Verreth het vonnis over Jong FC Utrect velde. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie was namelijk bij lange na niet bij machte om het duel van spanning te voorzien. De bezoekers scoorden nog wel (via Arweiler), maar deden dat pas nadat invaller Amar Catic al op fraaie wijze voor 3-0 had getekend.

Van de Meulenhof; Teze, Soulas, Obispo, Theunissen(Wallenburg/71); Lonwijk(Hattu/59), Schoonbrood, Frey; Verreth, Piroe(Catic/46), Daneels